Manchester Cityn manageri Pep Guardiola tiedostaa, että David Silva, yksi Cityn pitkäaikaisimmista ja ikonisimmista pelaajista, lähtee seurasta tämän kauden päätyttyä. Silva pelasi koko viime vuosikymmenen Manchesterin sinisellä puolella.

Guardiola näkee, ettei Cityn tarvitse hankkia Silvan tilalle pelaajaa. Päävalmentajan luotto on vankkumaton vasta 19-vuotiaaseen Phil Fodeniin. Guardiola pitää Fodenia eräällä tapaa jopa Silvan seuraajana.

Foden on vielä nuori, joten hänellä on luonnollisesti pelaajana puutteita. Erittäin lupaava stockportilainen joka tapauksessa on.

− Phil on uskomaton pelaaja, mutta hänellä on yhä parannettavan varaa. Joskus ottaa aikaa, että hän ymmärtää, mitä hänen pitää tehdä. Mutta pitää olla kärsivällinen, Guardiola sanoi ennen Cityn sunnuntain Valioliiga-peliä Aston Villaa vastaan.

Guardiola kertoi, että Fodenille on mahdollisesti luvassa enenevissä määrin peliminuutteja tälläkin kaudella. Päävalmentajaa ei pelota laittaa nuorta pelaajaa kentälle jo nyt.

− Jos emme uskoisi häneen, voisimme etsiä markkinoilta David Silvalle korvaajaa, mutta luotamme Philiin. Hän on se, joka ottaa Davidin peliminuutit tai jakaa niitä Kevinin [de Bruyne], Gundon [İlkay Gündoğan] ja Bernardon [Silva] kanssa.

Foden on saanut tällä kaudella peliaikaa 11 ottelussa Valioliigassa.

Lähde: Guardian