Jalkapallokauden loppusuoralla sarjat, seurat, fanit ja asiantuntijat valitsevat perinteisesti kauden parhaita pelaajia. Hollantilaislegenda Ruud Gullitin valinta vuoden parhaaksi oli Manchester Cityn nuori englantilaistaituri Phil Foden. Eikä Gullit hakenut Fodenille vertailukohdaksi yhtään vähäisempää pelaajaa kuin Lionel Messin.

– Menneisyydessä englantilaiset joukkueet valitsivat aina vain isoja, vahvoja ja nopeita pelaajia. Luulen, että nyt pienempiin, ketterämpiin ja teknisempiin pelaajiin aletaan luottaa enemmän, Gullit perusteli näkemystään BBC:lle.

– City on antanut Fodenille tilaisuutensa, ja hän on näyttänyt olevansa uskomaton, samassa kategoriassa Lionel Messin kanssa. Foden ei ole tismalleen samanlainen pelaaja kuin Messi on – sillä kukaan ei ole – mutta ruumiinrakenteensa, pituutensa ja nopeutensa puolesta hän muistuttaa Messiä. Hän on suurenmoinen pelaaja, ja rakastan hänen katselemistaan.

Viikon kuluttua 21 vuotta täyttävä Foden pelasi hyvin jo viime kaudella, mutta tällä kaudella hän on noussut jo erittäin tärkeäksi pelaajaksi Cityssä. 27 valioliigaottelussa keskikenttäpelaaja on tehnyt kahdeksan maalia ja syöttänyt viisi. 12 Mestarien liigan ottelussa Foden on tehnyt kolme ja syöttänyt kolme maalia. Huippulupaava Foden on noussut myös jo Englannin A-maajoukkueen avauskokoonpanoon.

[readmore from=Phil-Foden]

Jalkapallotoimittajien vuoden pelaajaksi valittiin torstaina Fodenin seurakaveri, portugalilaistoppari Rúben Dias.

Lähde: Give Me Sport