Manchester United -puolustaja Phil Jones on avannut katumuksiaan kauden 2012-13 valioiigamestaruudesta. 29-vuotias englantilainen uskoo saaneensa menestystä liian nuorena.

Vuonna 2011 Blackburn Roversista Unitediin saapunut Jones pääsi juhlimaan Valioliigan mestaruutta toisella kaudellaan managerilegenda Sir Alex Fergusonin jäähyväisvuonna. Topparin uraa ovat sittemmin vaivanneet pahat loukkaantumisongelmat.

Edellinen vamma piti Jonesin sivussa lähes 19 kuukauden ajan. Puolustaja ei ole pelannut polvivaivojen vuoksi kilpailullisessa ottelussa tammikuussa 2020 Tranmere Roversia vastaan pelatun FA Cupin kamppailun jälkeen.

Jones uskoisi pystyvänsä nyt kokeneena pelaajana arvostamaan mestaruutta paljon enemmän.

– Toivon vain että voisin palata sinne nauttimaan siitä vähän enemmän, Jones kertoi UTD Podcastissa.

– Olin hieman naiivi ja nuori. Sitä vain lähti tekemään muuta ja unohti kaiken. Ehkä kyse oli kokemuksen puutteesta.

– Moni pelaaja on voittanut näinä päivinä Valioliigan, mutta on myös monia hyviä pelaajia, jotka eivät koskaan ole päässeet lähellekään mestaruutta.

United varmisti mestaruutensa kaudella 2012-13 Old Traffordilla 3-0-voitolla Aston Villasta Robin van Persien hattutempun ansiosta. Hollantilaisen suoritus sisälsi huiman volley-maalin.

Ikimuistoinen ilta on edelleen Jonesin muistissa.

– Siitä tulee kylmiä väreitä kun vain ajattelee kannattajia, kun Wazza (Wayne Rooney pelasi sen pallon Robinille ja hän laittoi sen volleyn sisään. Koko Old Trafford vain purkautui riemusta. Oli hurjaa tuntea se niin nuorena ja voittaa Valioliiga, puolustaja muisteli.

– Minulla on jopa jäljennös Valioliigan pokaalissa asunnossani muistuttamassa itseäni. Haluan lasteni tietävän, että olen voittanut Valioliigan.