Kun Philippe Coutinho siirtyi tammikuussa pitkän uuvutustaistelun jälkeen Liverpoolista Barcelonaan, häilyi brasilialaisen mielessä luultavasti myös harras toive menestyksestä Mestarien liigassa. Coutinho tuskin vielä tuolloin arvasi, että ainakin lyhyellä tähtäimellä siirto meni niin puihin kuin mennä vain saattoi.

Mestarien liigaa Barcelonan paidassa Coutinho ei vielä tällä kaudella saanut pelata, eikä juhlia eurokentillä uusien pelikavereiden kanssa lopulta tullutkaan, kun Barcelona putosi jo puolivälierävaiheessa AS Romalle. Vanha seura Liverpool sen sijaan paineli finaaliin saakka.

[readmore from=Philippe-Coutinho]

Kävi lauantain loppuottelussa sitten miten tahansa, saa Coutinhokin kuitenkin muistokseen kaudesta Mestarien liiga -mitalin. Liverpool ja manageri Jürgen Klopp eivät taiturille kaunaa kanna, ja seura on päättänyt, että myös Coutinho mitalilla palkitaan.

UEFA antaa Mestarien liigan voittavalle joukkueelle 40 kultamitalia ja finaalin häviäjälle 30 hopeista lätkää. Seurat itse saavat päättää, kelle mitalit ojennetaan.

Liverpoolin Mestarien liigan otteluissa on pelannut tällä kaudella kaikkiaan 25 pelaajaa, joten Coutinholle mitali riittää helpostikin. Hän pelasi syyskauden aikana viidessä Mestarien liigan pelissä, ja teki niissä viisi maalia. Spartak Moskovaa vastaan Anfieldilla joulukuussa Coutinho kantoi käsivarressaan kapteenin nauhaa ja viimeisteli ottelussa hattutempun.