Liverpoolin luotsi Jürgen Klopp on kerrannut Pure Football Podcastissa, kuinka vaikeata seuran oli luopua brasilialaistaituri Philippe Coutinhosta.

Barcelona osti Coutinhon 120 miljoonalla eurolla tammikuussa 2018. Klopp sanoo kunnioittaneensa pelaajan siirtotoivetta alusta lähtien, mutta tilanne oli hankala.

Saksalainen myöntää, että aina hän ei toimi samalla tavalla.

– Kyse ei ollut siitä, että olimme allekirjoittaneet uuden sopimuksen viikkoja aiemmin. Kävi kuitenkin todella selväksi, ettei hän olisi pyytänyt minulta siirtoa mihinkään muuhun kuin tähän seuraan, Klopp kertoo.

– Sitten meidän piti pysyä kesällä lujana, koska meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa. Menetimme samaan aikaan myös Adam Lallanan (loukkaantumisen takia). Olisimme menettäneet kaksi pelaajaa.

Kloppin mukaan Coutinho suhtautui avoimesti siihen, että hän jatkaa Liverpoolissa vielä syyskauden ajan, vaikka Barcelona halusi hänet riveihinsä.

– Se oli todella siistiä. Sitten meidän oli oltava oikeudenmukaisia siirtoikkunan aikana ja sanottava, että voimme tehdä sen. Emme pidä siitä, mutta voimme tehdä sen.

Liverpool menetti avainpelaajansa, mutta joukkue toipui siitä nopeasti ja valloitti seuraavana vuonna Mestarien liigan. Coutinholla sen sijaan on ollut vaikeata Camp Noulla, ja hänet lainattiin täksi kaudeksi Bayern Müncheniin.

Lähde: Goal