Arsenal jatkoi sunnuntaina nousujohteista virettään kaatamalla Evertonin Emirates Stadiumilla maalein 3-2. Gunnersin kahdesta viimeisestä maalista vastasi jaetulle maalipörssin ykköspaikalle noussut Pierre-Emerick Aubameyang.

Manageri Mikel Arteta kiitteli pelin jälkeen paitsi 30-vuotiaan gabonilaisen tehoja, niin myös puolustusasennetta. Samalla espanjalainen muistutti, että Arsenalilla on kuitenkin iso haaste onnistua vakuuttamaan Aubameyang jäämään Lontooseen jatkossakin.

– Toivottavasti onnistumme siinä. Yritämme aina saada hänet nauttimaan pelaamisesta kentällä, ja saada hänet tuntemaan, että hän on osa sitä, mitä rakennamme täällä. Luulen, että tällä hetkellä hän tuntee niin, Arteta sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Aubameyang on kokenut viime vuosina paljon pettymyksiä. Hänellä on korkeat odotukset, hän haluaa pelata suurimmassa seurassa ja suurimmassa turnauksessa, ja olla samalla viivalla maailman parhaiden pelaajien kanssa.

– Me yritämme tukea häntä ja antaa seurana hänelle kaiken, jotta hän kokisi olonsa hyväksi. Se on meidän haasteemme.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
⭐️ Man of the match, @Arsenal’s captain @Aubameyang7
42 touches, 5 in opposition box
Won 6/8 duels
Completed 21/28 passes
2 shots, both on target
Scored 16th & 17th PL goals this season - now joint top scorer with Jamie Vardy

Arteta muistutti, että gabonilaishyökkääjän merkitys Arsenalin menestykselle on todella suuri.

– Hän on tärkein pelaajamme. Hänen merkityksestään joukkueelle ei ole pienintäkään kysymystä, joten jos minä ja seura vain voimme, yritämme taivutella hänet jäämään.

Arteta kertoi, että hänen valmennuksellinen haasteensa oli kehittää Aubameyangin alaspäin pelaamista ja saada hänet myös prässäämään palloa takaisin.

[readmore from=Pierre-Emerick-Aubameyang]

– Kun aloitin täällä, kysyin itseltäni 1) haluaako hän tehdä sitä ja 2) pystyykö hän fyysisesti siihen. Kun huomasin, että hän pystyy siihen fyysisesti, minun piti tehdä hänelle selväksi, että hänen pitää tehdä niin kolmen päivän välein. Nyt hän näyttää niin myös tekevän, Arteta myhäilee.

Pierre-Emerick Aubameyang siirtyi Arsenaliin Borussia Dortmundista tammikuussa 2018. Hänen nykyinen sopimuksensa ulottuu kesään 2021.