Arsenal jatkoi maanantaina nousua kohti Valioliigan kärkipäätä, kun Tykkimiehet nappasi komean 3-0 -kotivoiton Newcastlesta. Otteluraportin voit lukea tästä.

Vaikka lukemat olivat lopulta selvät, ei Arsenal päässyt ottelussa helpolla. Avausjaksolla kotijoukkue hakkasi päätään vieraiden tiiviiseen puolustusmuuriin, eikä päässyt tolppaa lähemmäs maalintekoa.

– Tällaisen rakenteen rikkominen kestää jonkin aikaa, Arsenalin manageri Mikel Arteta sanoi ottelun jälkeen Newcastlen tiiviiseen puolustusmuuriin viitaten.

– Meillä oli suuria mahdollisuuksia, joista emme tehneet maalia jota tarvitsimme, mutta hallitsimme peliä täysin. En ole varma oliko heillä yhtään laukausta maalia kohti (toim. huom. ei ollut).

– Toiselle jaksolle korjasimme muutamia asioita, jotka voisimme mielestäni tehdä hieman paremmin, ja sen jälkeen tuotimme hetkemme rangaistusalueella.

[readmore from=Arsenal]

Toisella jaksolla Arsenal meni menojaan Pierre-Emerick Aubameyangin johdolla. Arsenal-kippari onnistui maalinteossa kahdesti, ja nosti valioliigakauden maalimääränsä viiteen.

– Jo ensimmäisellä puoliajalla hänellä (Aubameyang) oli kaksi tai kolme suurta mahdollisuutta, mistä hän ei tehnyt maalia. Hän teki kuitenkin kaksi maalia tänään ja luulen, että se tekee todella hyvää hänen itseluottamukselleen, Arteta sanoi.

– Se on loistava asia myös joukkueelle, koska hän auttoi voittamaan ottelun. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen.

Voittonsa myötä Arsenal nousi Valioliigan sarjataulukossa kymmenennelle sijalle. Piste-eroa Mestarien liiga -paikkaan oikeuttavaan neljänteen sijaan on nyt seitsemän pistettä.