Arsenalin hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang sanoo, että malaria sai hänet voimaan huonommin kuin koskaan ennen.

Gabonilaishyökkääjällä todettiin malaria viime kuussa hänen palattua maajoukkuekomennukselta. Aubameyang, 31, oli mystisesti sivussa yhdestä ottelusta, kunnes hän kertoi sosiaalisessa mediassa olleensa muutaman päivän sairaalahoidossa.

Aubameyang pelasi parissa Arsenalin ottelussa ja ihmetteli huonoa kuntoaan ennen kuin hänelle selvisi, mistä on kyse.

– Gaboniin on aika pitkä matka, kuten tiedätte. Olin vain hieman väsynyt, varsinkin Liverpoolia vastaan, mutta luulin sen johtuneen vain matkustamisesta, kommentoi gabionilaiskärki Goalin mukaan.

– En tiedä, kuinka hyvässä vireessä olin silloin, mutta olin ehdottomasti väsynyt.

Viime kuussa Aubameyang tuli Eurooppa-liigassa loppuhetkiksi vaihdosta sisään Slavia Prahaa vastaan. Silloin hän huomasi, että jotain on pahasti pielessä.

– Minulla oli todella, todella huono olo. En ole koskaan ollut sairaana huonommassa kunnossa.

– Minulla oli kuumetta kolme päivää putkeen, koko päivän ja yön tauotta. Edes parasetamoli ei auttanut.

– Sen jälkeen puhuin lääkärille ja hän sanoi, että minun on mentävä sairaalaan, koska olin matkustanut Afrikkaan, joten se saattaisi olla malaria tai jotain vastaavaa.

– Olin sairaalassa kolme päivää ja minulta lähti neljä kiloa painoa. Se oli todella huono hetki. Veikkaan, että perhettäni pelotti hieman nähdä minut siinä kunnossa.

Aubameyang uskoo olevansa tällä hetkellä pelikunnossa, mutta ihan täysivoimainen hän ei vielä ole.

– Mielessäni olen yli sataprosenttisen valmis, mutta fyysisesti en ole ehkä ihan täydessä kunnossa. Toivottavasti kroppani reagoi hyvin.

– Mutta olen ehdottomasti valmis [pelaamaan].