Tottenham oli Pohjois-Lontoon derbyssä Arsenalia parempi maalein 2−1. Samalla Spurs nousi kilpakumppaninsa ohi sarjataulukossa sijalle kahdeksan.

Tottenhamin voiton pääarkkitehtina hääri Heung-min Son, joka teki joukkueensa avausmaalin ja alusti toisen.

Maalinteon aloitti kuitenkin Arsenal. Alexandre Lacazette laukoi tulisen vedon aivan Tottenhamin maalin ylänurkkaan runsaan vartin kohdalla.

Kauniista osumasta meni kuitenkin vain muutama minuutti, kunnes Son karkasi Arsenalin puolustajien hölmöilyn seurauksena maalintekoon. Sead Kolašinacin ja David Luizin kommunikointivirhe johti Sonin tekemään pallonriistoon ja taidokkaaseen viimeistelyyn.

Tottenhamin maalissa Hugo Lloris ja Arsenalin tolppien välissä Emiliano Martínez venyivät kumpikin pariin upeaan torjuntaan.

Toisella puoliajalla Martínez joutui kuitenkin antautumaan toistamiseen, kun Sonin tarkka kulmapotku tavoitti Toby Alderweireldin pään. Belgialainen puski Tottenhamin voittomaalin 81. minuutilla.

Tällä hetkellä molemmat lontoolaisseurat ovat europaikkoihin oikeuttavien sijojen ulkopuolella, mutta tilanne saattaa muuttua, jos Manchester Cityn europelipanna jää voimaan. Asiasta kuultaneen ratkaisu maanantaina.

Sekä Tottenhamilla että Arsenalilla on pääsarjakautta jäljellä kolme ottelua. Tottenham kohtaa Newcastlen, Leicesterin ja Crystal Palacen. Arsenalilla on vastassaan Liverpool ja putoamista vastaan taistelevat Aston Villa ja Watford.