Everton pelaa torstai-iltana valioliigaottelun Crystal Palacea vastaan. Mikäli asiat eivät etene Toffeesin kannalta suotuisasti, saattaa kyseessä olla sen toiseksi viimeinen korkeimman sarjatason peli toviin.

Seura on vaarallisen lähellä ensimmäistä putoamistaan sitten vuoden 1951. Manageri Frank Lampard ei suostu puhumaan pakkovoitosta torstaina, vaikka toki myöntää tilanteen vakavuuden.

– Historiallisesti tämä voi olla iso ilta, tilanteen huomioiden.

Lampardin ryhmän kauden viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina Arsenalin Emiratesilla. Voitto Palacesta tietäisi, että tuohon kohtaamiseen päästäisiin paineitta; sen koommin Leedsillä kuin Burnleyllä ei enää olisi mahdollisuutta Evertonin tavoittamiseen.

Burnley on myös tulessa torstaina; joukkue lähtee putoajan paikalta Aston Villan vieraaksi. Illan isännät tulevat sijoittumaan sarjassa sijoille 11.-14., joten pelattavaa ei heillä juuri ole. Claretsille voitto olisi mannaa, ja jo tasapelilläkin se nousisi maalieron turvin Leedsin ohi; kuiville ainakin hetkeksi. Mikäli Evertonin torstai päättyisi samalla tappioon, ohittaisi Mike Jacksonin väliaikaismanageroima ryhmä myös Lampardin joukot.

Leedsillä kaudesta on jäljellä enää sunnuntain vieraspeli Brentfordin Community Stadiumilla – samanaikaisesti Burnley isännöi Newcastlea, joka ei juuri ole tänä vuonna tavannut hävitä.

– Meillä on ehkä tavallista enemmän todistettavaa hyökkäyksen osalta Palacea vastaan, Lampard pohtii The Guardianin mukaan.

– On päivänselvää millaiset panokset ovat pöydällä, eivätkä tämän pelin mittasuhteet saisi olla keneltäkään hukassa.

Putoamistaistelun asetelma ennen torstain pelejä (suluissa pelattujen otteluiden määrä):

16. Everton 36p. (36)
17. Leeds 35p. (37)
18. Burnley 34p. (36)

Watford ja Norwich putoavat varmuudella Mestaruussarjaan. Sijalla 15. oleva Southampton ei enää ole putoamisvaarassa.