Newcastle kärsi eilen 0-1 -vierastappion Evertonille, jonka maalin iski tammikuussa seuraan siirtynyt Theo Walcott. Harakoiden manageri Rafael Benítez ottikin jälkipuheissa esiin juuri siirtopolitiikan – eli rahan.

Everton käytti pelkästään tammikuussa yli 50 miljoonaa euroa pelaajiin, hankkien hyökkääjät Cenk Tosunin ja Walcottin. Matkallaan Newcastlen maaliin eilen, pallo kävi näiden molempien kautta. Samaan aikaan tammikuussa Benítezin seura teki kolme lainasopimusta; Kenedyn, Islam Slimanin ja maalivahti Martin Dubravkan kanssa.

– Emme käyttäneet paikkojamme pelissä, ja se on se ero tällaisissa tilanteissa joissa vastassa on Wayne Rooneyn tai Walcottin kaltaisia, isopalkkaisia pelaajia. He käyttävät tilaisuutensa.

Espanjalaisen puhe seurojen rahankäytön eroista ei ole millään tavoin epäselvää.

– Pärjäsimme itse asiassa oikein hyvin tätä joukkuetta vastaan. Newcastlen ei olisi pitänyt kuvitellakaan voittavansa Evertonia helposti.

– Ero on siinä, että heillä erittäin kokeneita valioliigapelaajia. En tiedä, miten paljon rahaa he ovat kuluttaneet tänä vuonna, mutta tämä on yksinkertaista matematiikkaa.

Lähde: Sky Sports