Entinen Liverpool-pelaaja Jermaine Pennant näkee Rafael Benítezin yliarvostettuna managerina.

Entinen Reds-luotsi hämmästytti Merseysiden jalkapalloihmisiä siirtymällä paikalliskilpailija Evertonin ruoriin.

Benítezin parhaana saavutuksena muistetaan vuoden 2005 Mestarien liiga -voitosta Liverpoolin kanssa. Seura nousi tuolloin AC Milania vastaan finaalissa kolmen maalin takaa voittoon rangaistuspotkukilpailussa.

Pennant väittää Benítezin olleen erityisen heikko ihmisvalmentaja. Suurin kiitos menestyksestä kuului seuran silloiselle kapteenille Steven Gerrardille.

– Hän on Liverpoolissa legendan maineessa sen Mestarien liigan finaalin vuoksi. He voittivat finaalin, vaikka olivat puoliajalla 0-3 -tappiolla. Tiedän Liverpoolin nousseen vain Gerrardin ansiosta. Erilaiset pelaajat reagoivat eri tavalla Beníteziin, mutta mielestäni hän ei osaa johtaa ihmisiä, Pennant kommentoi talkSPORT:lle.

– Gerrard ja Jamie Carragher ovat sanoneet sen julkisesti. Mielestäni oli vaikea lähestyä Beníteziä tai keskustella hänen kanssaan. Hän ei koskaan tullut minun luokseni tai puhunut asioista, vaikka olisi pitänyt. Benítez jätti sen Gerrardin hoidettavaksi.

– Jos asiat eivät sujuneet hyvin etenkin tärkeissä otteluissa, niin puoliajalla Benítez ei huutanut tai antanut ohjeita. Gerrard teki sen kaiken. Niihin aikoihin halusit ennemmin suututtaa Benítezin kuin Gerrardin. Gerrard oli kuin pelaajavalmentaja.