Englanti jatkoi EM-karsintaurakkaansa vakuuttavasti, kun se murskasi Montenegron 5–1 maanantaina Podgoricassa. Kamppailusta jäi kuitenkin todella ikävä sivumaku, sillä vierasjoukkueen pelaajia solvattiin stadionilla rasistisesti.

Jo ottelun alussa siitä oli havaittavissa joitakin merkkejä, mutta viimeistään se kävi selväksi loppuhetkillä Danny Rosen saatua keltaisen kortin taklauksestaan. Tuolloin katsojien ”apinaääntely” ei jättänyt asiasta minkäänlaista epäselvyyttä.

Raheem Sterling haluaa, että Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) toimii välittömästi ja mätkäisee kovat rangaistukset.

– On vuosi 2019, ja uskon, että tästä pitäisi tulla kunnon rangaistus – ei ainoastaan se, että muutamalle ihmiselle annetaan porttikielto, Sterling kommentoi BBC:lle.

Raheem Sterling

@sterling7
Best way to silence the haters (and yeah I mean racists) 🙉😘 #2019 #getsomeeducation

– Tämä stadion vetää 15 000 ihmistä, ja mielestäni rangaistuksen pitäisi tulla siitä, että kansakuntana faninne huutavat rasistisia solvauksia. Siksi kenenkään stadionilla ei tulisi nähdä peliä.

– Sitten kun pannasta vapautuu, fanit miettivät kahdesti ennen kuin tekevät jotakin noin typerää, koska he kaikki rakastavat jalkapalloa. He kaikki haluavat olla siellä kannustamassa maataan, joten se saa heidät miettimään kahdesti.

UEFA:n sääntöjen mukaan kannattajien rasistinen käytös johtaa siihen, että joukkuetta rangaistaan vähintään stadionin osittaisella sulkemisella.

Suivaantunut Sterling tuuletti maaliaan höristämällä korviaan katsomon suuntaan, jolloin sieltä heitettiin esine häntä kohti. Manchester Cityn pelaaja perustelee, että hän halusi nostaa ongelman esiin.

– Halusin vain heidän tietävän, että heidän pitää kertoa minulle enemmän kuin sen, että me olemme mustia.

Lähde: FourFourTwo