Crystal Palacen manageri Roy Hodgson vitsailee, että hänen entinen suojattinsa, Manchester Cityn laitahyökkääjä Raheem Sterling, voisi ottaa hieman rennommin, kun joukkueet kohtaavat tänään, lauantaina, Valioliigassa.

Hodgson teki Sterlingin, 24, kanssa yhteistyötä Englannin A-maajoukkueessa, jossa hän antoi Cityn tähtipelaajalle tämän debyytin vuonna 2012. Sterlingin ura maajoukkueessa polki jonkin aikaa paikallaan, mutta Hodgson luotti häneen. Konkarivalmentaja toivoo, että Sterling muistaa sen, kun City saapuu Palacen vieraaksi Selhurst Parkille.

Sterling on ollut tällä kaudella hurjassa vireessä niin seura- kuin maajoukkueessa. Hän on pelannut tänä syksynä 15 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 13 maalia.

Raheem Sterling sai 17-vuotiaana A-maajoukkuedebyyttinsä Roy Hodgsonin toimiessa Englannin käskyttäjänä. Kuva: Getty Images

– Hän oli aina fantastinen keskikenttäpelaaja, teki todella kovaa töitä ja teki lähes aina hyviä juoksuja. Muistan, kun hän pelasi Sveitsissä hyökkääjien takana, kuten hän pelasi Liverpoolinkin kanssa, ja hän oli loistava, kommentoi Hodgson Sky Sportsin mukaan.

– Häneen kohdistunut kritiikki ärsytti minua paljon, ja hänen saamansa huomio sosiaalisessa mediassa, ja välillä myös lehdistöltä, imi hänen itseluottamustaan.

Hodgson on seurannut, miten Sterling on kasvanut sekä jalkapalloilijana että ihmisenä. Hän kehui erityisesti sitä, että Sterlingistä on tullut kasvo rasismin vastaiselle keskustelulle.

– Hän on ollut loistava puolestapuhuja.

– Minä ylistän häntä siinä toivossa, että hän maksaa minulle takaisin pelaamalla todella huonosti, vitsaili Hodgson.