Manchester United on parhaillaan seitsemäntenä Valioliigassa.

Ensi kaudeksi Mestarien liigaan pääseminen ei ole siten suinkaan helppoa. Manchester United on jo pudonnut kaikista cup-kilpailuista ja taistelee loppukauden ajan Valioliigan nelossijasta.

Manchester Unitedia vielä toistaiseksi valmentava Ralf Rangnick kertoi Leicester-tasapelin jälkeen, miten seuran pitäisi kehittää itseään pystyäkseen taistelemaan tulevaisuudessa mestaruuksista Manchester Cityn ja Liverpoolin kanssa. Se vaatii pitkäaikaisen projektin.

– Niin Manchester Cityn kuin Liverpoolinkin joukkueet on rakennettu viiden tai kuuden vuoden aikana. Molemmat joukkueet rakennettiin sen perusteella, miten heidän valmentajansa haluavat pelata. Myös meidän on tehtävä niin ja olen sanonut sen seurajohdolle.

– Kun valinta uudesta päävalmentajasta on tehty, on sitten mietittävä, miten hän haluaa pelata ja millaisia pelaajia hän tarvitsee siihen. Sitten mietimme jälleen seuran DNA:ta, nopeutta, fyysisyyttä ja tempoa. Mitä kaikkea tarvitsemme? Tässä joukkueessa on jo tarpeeksi teknisesti taitavia pelaajia. Tarvitsisimme ennemminkin fyysisiä pelaajia.

Rangnickin mielestä joukkueen muuttaminen kilpailukykyiseksi ei vie montaa vuotta – jos asiat tehdään oikein.

– Onnistuminen vaatii oikeita päätöksiä ja selvän mielipiteen siitä, minne haluat mennä ja millaisia pelaajia tarvitset siihen. Ja sitten yrittää saada paras lopputulos aikaiseksi jokaisessa siirtoikkunassa. Tämä on mahdollista. Emme puhu rakettitieteestä. Seuran tilanteen muuttaminen ei välttämättä kestä kolmea tai neljää vuotta, vaan muutaman siirtoikkunan.