Manchester Unitedissa on alkamassa kauden jälkeen melkoinen myllerrys. Väliaikaismanageri Ralf Rangnick puhui maanantaisen Brentford-voiton jälkeen suoraan siitä, mitä United kesällä tarvitsee.

Rangnick ei ole enää kesällä tekemässä ratkaisuja Unitedin pelaajavalinnoista, vaikka hän toki jatkaa Unitedissa konsultin tehtävissä. Uusi manageri Erik ten Hag ottaa päävastuun joukkueen rakentamisesta. Rangnick kuitenkin on valmis auttamaan ten Hagia.

Maanantaina useampi Unitedin pelaaja sanoi hyvästit Old Traffordille. Juan Mata, Nemanja Matic, Phil Jones, Edinson Cavani sekä Jesse Lingard pelasivat näillä näkymin viimeiset ottelunsa Unitedin pelaajina Old Traffordilla. Lisäksi loukkaantunut Paul Pogba on jättämässä seuran kesällä.

Rangnick avasi rehellisesti ottelun jälkeen sitä, mitä seuran tarvitsee tehdä kesän siirtoikkunassa.

– On selvää, että aika moni pelaaja lähtee ja joukkueessa on tarvetta huippupelaajille. Olen vahvasti sitä mieltä, että jos kaikki tekee yhteistyötä, voimme palauttaa Man Unitedin takaisin sinne, mihin se kuuluu.

– Muut joukkueet ovat tarvinneet vain kahdesta kolmeen siirtoikkunaa nostaakseen suorituskykyään, mutta meidän pitää tästä hetkestä eteenpäin tuoda huippupelaajia, jotka auttavat nostamaan tasoa. Jos näin tapahtuu, en usko sen vievän kauan, Rangnick sanoi.

David De Gea on ollut mies paikallaan. Kuva: Getty Images.

Tarpeita on Rangnickin mukaan jokaisella osa-alueella, paitsi maalivahtiosastolla, jossa David De Gea, 31, on ollut tällä kaudella erinomainen ja tulitukea tuo 25-vuotias Dean Henderson.

– Lukuun ottamatta maalivahtiosastoa, jokaiselta osa-alueelta lähtee pelaajia. En kiinnittäisi erityistä huomiota johonkin tiettyyn kentän osa-alueeseen, kyse on koko joukkueesta, Rangnick avasi.

Kuuma peruna

Brentfordia vastaan jälleen maalinteossa onnistunut Cristiano Ronaldo on ehdottomasti kuuma peruna kesän siirtoikkunassa. Ronaldo on kantanut Unitedia tällä kaudella, vaikka kritiikkiä on myös satanut. Ronaldon 18 liigamaalia ovat kuitenkin tuoneet suurimman osan pisteistä ja näillä näkymin paikan Eurooppa-liigaan.

Rangnick puhui varsin suoraan Ronaldon tilanteesta ja siitä, kuinka joukkueen hyökkäystä pitää vahvistaa, vaikka Ronaldo jäisikin seuraan. Rangnickin mukaan nykyinen yksinäisen kärjen rooli ei ole ihanteellinen 37-vuotiaalle Ronaldolle.

– Cristiano ei ole keskushyökkääjä. Hän ei halua pelata siinä roolissa. Jos ei pelaa keskushyökkääjällä, pitäisi pelata kahdella kärjellä. Jos katsoo kansainvälistä jalkapalloa, niin kovin moni joukkue ei pelaa kahdella kärjellä. Joko on kolmen pelaajan hyökkäyslinja tai valeysi. Kyse ei ole pelipaikasta, seura tarvitsee kaksi uutta kärkeä, jotka tuovat joukkueeseen lisää laatua, Rangnick sanoi suoraan.

[readmore from=manchester-united]

Rangnickin mukaan hyökkäyslinjassa ei täydy välttämättä olla suoranaisia laitureita.

– Modernien kärkien ei täydy olla laitureita. Jos katsoo vaikka Liverpoolia tai Man Cityä, heillä on huippukärkiä. Gabriel Jesus ei ole kauheasti pelannut, mutta nyt hän pelaa säännöllisesti.

– Voidaan kysyä, onko hän kärki vai laituri, onko (Jack) Grealish kärki… he pystyvät vaihtamaan pelipaikkaa ja tekemään rotaatiota. Meillä ei ole kovin montaa samanlaista vaihtoehtoa. Mason Greenwood voisi olla tuollainen pelaaja, mutta hän ei enää kuulu joukkueeseen. (Anthony) Martial meni lainalle Sevillaan ja Cavani on ollut loukkaantuneena.

LUE MYÖS: