Videopelien pelaaminen on yleistynyt huomattavasti viimeisten vuosien aikana ammattilaisjalkapalloilijoiden keskuudessa.

Muun muassa Barcelonan Ousmane Dembélé myöhästyi syksyllä muutamaan otteeseen aamuharjoituksista pelattuaan kavereidensa kanssa yömyöhään videopelejä.

Southamptonin päävalmentaja Ralph Hasenhüttl kertoi mielipiteensä lehdistölle videopeleistä. Itävaltalaisluotsi vertasi videopeliriippuvuutta alkoholismiin ja huumeriippuvuuteen.

– Mielestäni videopelien pelaamiseen on puututtava ja minä aion tehdä sen. Tein niin myös entisessä seurassani Leipzigissä. Siellä meillä oli ongelmia pelaajien kanssa, sillä he pelasivat aamukolmeen saakka videopelejä ennen ottelua, Hasenhüttl paljasti.

– Sinun on oltava aktiivinen ja auttaa pelaajia asian suhteen, koska kyseessä ei ole mikään pieni ongelma. Jos totta puhutaan, niin se on verrattavissa alkoholismiin ja huumeriippuvuuteen. Kyseessä on addiktoiva ongelma, joten meidän on suojeltava pelaajia. Leipzigissä suljimme Wi-Fin hotellissa iltaisin, jotta he eivät voisi pelata myöhään.