Onko Tottenham-maalivahti kapteeniainesta? Ranska tarvitsee tänään herätystä – Olivier Giroud avaukseen?

© Kuva: Getty Images

Ranskan MM-kisat eivät käynnistyneet tavalla, jota yhdeltä etukäteen mestarisuosikeihin lasketulta joukkueelta olisi ollut lupa odottaa. 2-1 -voitto Australiasta oli työn takana. Yhdeksi syyksi vaisulle lähdölle on sanottu aggreessiivisuuden ja kovan asenteen puutetta.

Joukkueen kapteeni, Hugo Lloris puhuu tilanteesta tapaansa tyynesti.

– Saimme kolme pistettä, vaikka pelimme vaatii parantamista. Mikään ei korvaa aggressiota, joka tuossa pelissä puuttui. Meidän pitää nostaa tasoamme niin henkisesti, fyysisesti kuin teknisesti.

Tottenham-maalivahdilta ei tunnu tämän räväkämpää puhetta irtoavan, sen paremmin haastatteluissa kuin pelitilanteissakaan. Luonnollinen kapteenius on kisoja medialle kommentoivan Arsène Wengerin mukaan ylipäänsä kriisissä.

– En tiedä miksi näin on. Yksi tekijä varmasti on, että jokainen pelaaja on nykyisin tähti.

Lloris on hiljainen kapteeni, ja Ranskan joukkue verrattain kokematon – tämä saattaa olla vaikea yhtälö. Paineen alla oleva valmentaja Didier Deschamps sanoo kuitenkin nuoruuden voiman saattavan vielä kääntyä ryhmänsä eduksi.

– 14 pelaajaa ei edes vielä tiedä, mitä MM-kisat tarkoittavat. Neljän vuoden päästä heillä on kokemusta myös tästä.

Deschampsin odotetaan tänään nostavan Chelseaa nykyisin edustavan Olivier Giroudin avauskokoonpanoonsa, kenties tuomaan tarvittavaa suoraviivaisuutta hyökkäykseen.

Ranska kohtaa Perun kello 18 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

Lähde: The Telegraph