Leedsin laitahyökkääjä Raphinha, 25, pelaa upeaa valioliigakautta. Brasilialaistaituri on iskenyt kuluvalla sesongilla kymmenen osumaa ja antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Hyvät otteet ovat saaneet myös suurseurat kiinnostumaan miehen palveluksista. Ainakin Barcelonan on uutisoitu olevan Raphinhan kintereillä. Brasilialaisen nykyinen sopimus Leedsin kanssa päättyy kesällä 2024.

Raphinha on kotoisin Brasilian Porto Alegresta, jossa asumisolot ovat karut ja rikollisuus arkipäivää monelle. Ei ollut mikään itsestäänselvyys, että Raphinhasta tuli jalkapalloilija. Jalkapallo kuitenkin lopulta tarjosi hänelle pääsyn pois kurjista oloista.

– Jalkapallo pelasti minut. Favela [viitaten slummialueisiin Brasiliassa] on jotakin, mitä sinun pitää itse kokea, ennen kuin ymmärrät sen. Siellä tunnet olevasi erillään muusta maasta. Se on hyvin erilaista kuin esimerkiksi Iso-Britanniassa tai muualla Euroopassa, Raphinha totesi Sky Sportsin haastattelussa.

– Usein elämässä helpoin keino tehdä rahaa on väärä keino. Se on vain osa elämää siellä [viitaten favelaan]. On vaikea saavuttaa hyvää elintasoa tekemättä jotain rikollista, kuten esimerkiksi huumekauppaa, Raphinha jatkoi.

Raphinhan nykyinen taloudellinen tilanne antaa hänelle mahdollisuuden auttaa lapsia hänen kotikaupungissaan. Hän onkin perustanut hyväntekeväisyysjärjestön sitä varten.

– Haluan auttaa niitä lapsia, jotka sitä tarvitsevat. Osa lapsuuden kavereistani on kuollut. Osa joutui puolestaan huumeiden kanssa tekemisiin. Ne asiat kulkevat aina mukanani. Haluan antaa [viitaten apua tarvitseviin lapsiin] heille paremman tulevaisuuden. En pystynyt auttamaan kavereitani, joten nyt haluan auttaa uutta sukupolvea, Raphinha päätti.