Chelsean hyökkääjä Callum Hudson-Odoi on liittynyt EM-karsintojen rasismikohusta kantaa ottaneisiin. Bulgarialaisyleisön rasistinen käytös varjosti Bulgarian ja Englannin välistä EM-karsintaottelua maanantaina.

Bulgarialaiset olivat jo aiemmissa EM-karsintapeleissä sortuneet rasistiseen käytökseen, joten Englannin pelaajat keskustelivat ennen ottelua siitä, miten mahdolliseen rasismiin tulisi reagoida. Englantilaiset harkitsivat muun muassa kentältä poistumista.

Ottelu keskeytyi kahdesti ensimmäisellä puoliajalla rasismin takia, mutta pelaajat jäivät kentälle. Hudson-Odoi ei nyt ollut Englannin karsintajoukkueessa, mutta hänen mielestään kentältä poistuminen on oikea ratkaisu ikävien välikohtausten sattuessa.

− Olen todella ylpeä pelaajista ja siitä, kuinka he tukivat toisiaan. He joutuivat keskustelemaan kentältä poistumisesta, ja tuollaisissa tilanteissa se olisi oikein, Hudson-Odoi sanoi.

Hudson-Odoi kohtasi itse rasismia toukokuussa, kun Englanti pelasi EM-karsintapelin Montenegroa vastaan. Tuolloin Hudson-Odoi kuvaili rasisteja ”ilkeiksi”.

− On kuvottavaa kuulla pelaajien kohtaavan syrjintää. Se ei ole oikein, Hudson-Odoi totesi.

Lähde: The Telegraph