Burnleyn ja Manchester Cityn välisen ottelun alkuhetkillä todistettiin mautonta tempausta, kun Etihad-stadionin yli lensi pienlentokone, joka veti perässään ”White Lives Matter Burnley” -banderollia. Lanchasiren poliisi ilmoittaa nyt tutkivansa tapausta.

Amerikkalainen kansalaisjärjestö Anti-Defamation League kuvailee kyseistä iskulausetta valkoisten ylivaltaa ajavien – kuten Ku Klux Klanin – käyttämäksi. Burnley kiirehti tuomitsemaan tempauksen välittömäksi. Myös joukkueen kapteeni Ben Mee kuvailee tapahtunutta häpeälliseksi.

Lanchasiren poliisin ylitarkastaja Russ Procter kertoo poliisin tutkivan tapausta, ja että mahdollisia rangaistuksia asianosaisille saattaa olla luvassa.

– Otamme selvää kaikista tapahtunutta ympäröivistä olosuhteista, minkä jälkeen voimme tehdä arvioinnin siitä, onko rikosta tapahtunut. Olemme ottaneet huomioon, että banderolli on aiheuttanut pahennusta useille ihmisille Lancashiressa ja kaupungin ulkopuolella, ja teemme läheistä yhteistyötä sekä seuran että paikallisten viranomaisten kanssa.

Lentokone lähti liikkeelle Blackpoolin lentokentältä, jonne se myöhemmin myös palasi. Lentokenttä on ilmoittanut banderollilentojen välittömästä keskeytyksestä. Lentokoneen lentäjästä tai lennon toimeksiantajasta ei ole vielä tietoa.

– Blackpoolin lentokenttä ja Blackpoolin kaupunginkanslia ovat järkyttyneitä tästä tapahtumasta. Olemme kaikenlaista rasistista toimintaa vastaan emmekä missään nimessä suvaitse tällaista toimintaa. Viesti oli loukkaava ja toiminta tuomittavaa, toteaa Blackpoolin lentokentän johtaja Stephen Smith lausunnossaan.

– Blackpoolin lentokenttä tutkii banderollin operoijaa, ja johtokunta ilmoittaa huomenna keskiviikkona jatkotoimenpiteistä. Lentokenttä lakkauttaa kaikki banderollien lennätysoperaatiot välittömästi, ja suosittelemme muiden lentokenttien seuraavan esimerkkiä Blackpoolin tapahtuman valossa.

Lähde: Sky Sports

(muokattu 23.6.2020 klo 18.17: otsikkoa korjattu)