Wolverhamptonin ykköstykki Raúl Jiménez uskoo, että joukkue voi päästä ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

Viime kaudeksi Valioliigaan noussut Wolves taistelee pääsystä Euroopan arvostetuimpaan seurakilpailuun kahdella rintamalla. Se on Valioliigassa kaksi pistettä perässä viidentenä majailevaa Manchester Unitedia ja Eurooppa-liigassa se on edennyt neljännesvälierävaiheeseen, jossa se kohtaa kreikkalaisen Olympiakosin.

Tällä kaudella 21 maalia tehnyt Jiménez myöntää, että Mestarien liigaan pääsy on Wolvesin ykköstavoite.

– Olen ylpeä siitä, mitä me teemme. Mestarien liiga on saavutettavissa, kommentoi Meksikon maajoukkuekärki Sky Sportsin mukaan.

– Se on todella iso askel tälle seuralle, koska 18 kuukautta sitten pelasimme Mestaruussarjassa ja nyt taistelemme pääsystä Mestarien liigaan.

– Me tiedämme, että meidän on oltava ylpeitä itsestämme, koska taistelemme siitä. Se on todella tärkeää, että voimme tietää olevamme pettyneitä, jos emme saavuta sitä, mutta tiedämme myös, että meillä on mahdollisuus saavuttaa sellaisia asioita.

Wolverhamptonin legendapelaaja Billy Wright lopetti ammattilaisuransa kauteen 1958-59, jolloin seura nähtiin ensimmäistä kertaa europeleissä. Kuva: Getty Images

– Meidän on oltava kärsivällisiä ja älykkäitä jokaisessa ottelussa. Se on todella iso unelma meille. Minusta me ansaitsemme sen, koska olemme tehneet kovaa töitä ja pelanneet hyvin.

Eurooppa-liiga tarjoaa erilaisen reitin maanosan ykkösturnaukseen, koska kilpailun voittaja pääsee ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Jiménezin mukaan Wolvesin on tähdättävä Eurooppa-liigan mestaruuteen.

– Kyllä, meidän on ajateltava sitä. Meidän on ajateltava, että voimme tavoitella tähtiä taivaalta. Se on mahdollista.

– Siitä tulee uskomatonta, jos pystymme siihen, mutta olen silti ylpeä tästä joukkueesta, vaikkemme pystyisi.

Wolverhampton voitti Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella espanjalaisen Espanyolin yhteismaalein 6-3. Kuva: Getty Images

– Olemme itsevarmoja kaikkia vastaan. Mestaruuden voittaakseen pitää olla luottavainen, että voi voittaa kenet tahansa.

– [Eurooppa-liigassa] on muutama todella hyvä joukkue, mutta meidän pitää pystyä voittamaan kenet tahansa, jos halumme päästä käsiksi mestaruuspokaaliin.

Tänään, sunnuntaina, Wolverhampton kohtaa Valioliigassa Tottenhamin, joka taistelee sen kanssa samoista sijoituksista.

– Se on todella tärkeä ottelu. Me taistelemme paikoista Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan ja me tiedämme, että meidän on pystyttävä parhaimpaamme.

– Tottenham on lähellä meitä. Meidän on pelattava älykkäästi, jos haluamme saada aikaan hyvän esityksen.