Yksi Valioliigan kauden 2020-2021 pahimmista loukkaantumisista nähtiin marraskuun lopussa pelatussa ottelussa Arsenal-Wolves. Vierasjoukkueen hyökkääjä Rául Jiménez kolautti pahasti päänsä yhteen Arsenalin David Luizin kanssa ja jäi pitkäksi aikaa kentän pintaan makaamaan. Meksikolainen kiidätettiin sairaalaan, jossa hänen kallonsa todettiin murtuneen.

Toukokuussa 30 vuotta täyttäneen meksikolaiskärjen kausi päättyi siihen. Hänet jouduttiin leikkaamaan kiireesti kallonmurtuman seurauksena. Lisäksi Jiménezillä todettiin lievä aivotärähdys.

Nyt, lähes puoli vuotta myöhemmin hyökkääjän toipumisen kerrotaan etenevän hyvin. Vaikka välittömästi törmäyksen jälkeen koko uran jatkuminen oli uhattuna, näyttää nyt siltä, että Jiménez palaa taas ensi kaudella kentille. Hän kuitenkin aikoo pelata koko loppu-uransa suojakypärä päässään.

– Hänen kallonmurtumansa on parantunut hyvin. Hän käyttää suojakypärää varjellakseen murtunutta kohtaa koko loppu-uransa ajan. Raúl on tarpeeksi vahva jatkaakseen pelaamista, vaikka sen täytyykin tapahtua tällä tavoin, Wolvesin lääkäri Matt Perry sanoo seuran kotisivuilla.

Joskus aivotärähdyksistä toipumiseen voi kulua kuukausia, eikä kaikista tapauksista toivuta koskaan. Jiménezin tapaus ei kuitenkaan ole aivan näin vakava.

– On suurenmoista voida sanoa, että Raúlin toipuminen on edennyt tähän saakka loistavasti, Perry jatkoi.

[readmore from=Raul-Jimenez]

Jiménezin paranemista on seurattu koko alkuvuoden ajan hyvin tarkkaan. Hän palasi hyvin varovaisiin fyysisiin harjoituksiin maaliskuussa. Nyt hän on saanut Wolvesin lääkäritiimiltä luvan aloittaa täysipainoisen harjoittelun. Myös pallon puskeminen päällä on sallittua.

Seuran arvion mukaan Jiménez voi pelata jalkapalloa seuraavan kerran heinäkuussa. Alku aiotaan ottaa varovasti ja pelaajan vointia läheisesti tarkkaillen, mutta ennusmerkit Jiménezin paluulle ovat hyvät. Wolves toivoo, että Jiménez voi pelata kaudella 2021-2022 täysipainoisesti.

Meksikon A-maajoukkueessa 86 ottelua (26 maalia) pelannut Jiménez siirtyi Wolvesiin Benficasta kesällä 2018. Ensimmäisillä kahdella kaudellaan hän teki joukkueelle yhteensä 30 maalia (13+17). Tällä kaudella osumia syntyi ennen loukkaantumista kymmenessä ottelussa kolme kappaletta.