Chelsean monipuolinen huippulupaus Reece James pitää oikean laitapuolustajan tonttia hänen parhaimpana pelipaikkanaan, mutta on vahvistanut mukautuneensa rooliin myös keskikentän keskustassa.

20-vuotias James on yksi useista Chelsean akatemiakasvateista, joka on onnistunut tekemään läpimurtonsa lontoolaisseuran ykkösmiehistöön Frank Lampardin alaisuudessa.

Viime kauden James pelasi lainalla Wiganissa, missä vastuuta tuli lähinnä keskikentän pohjalla. Tällä kaudella hän on esiintynyt vain kerran ylemmässä roolissa, pelaten loput 25 otteluaan oikean laitapuolustajan roolissa.

James on tyytyväinen siihen, että hänellä on jo useampi tontti hallussa, mutta on valmis naulaamaan yhden niistä täysin hänen omakseen.

– Valitsisin todennäköisesti oikean laitapuolustajan tontin, James vastasi Sky Sportsille kysyttäessä hänen yhtä mieluisinta pelipaikkaansa.

[readmore from=Chelsea]

– Pelaan kuitenkin mielelläni sekä oikeana laitapuolustajana että keskikentällä – olen pelannut siellä niin paljon, että olen jo mukautunut sillekin pelipaikalle.

Chelseassa James on taistellut avauksen paikasta kapteeni César Azpilicuetan kanssa, joka on esiintynyt ajoittain myös puolustuslinjan vasemmalla puolella.

Englannin maajoukkueessa James tulee sinne päästessään taistelemaan peliajasta Liverpoolin Trent Alexander-Arnoldin, Manchester Unitedin Aaron Wan-Bissakan sekä Manchester Cityn Kyle Walkerin kanssa.