Liverpoolin entistä kapteenia Sami Hyypiää pidetään hinta-laatusuhteeltaan yhtenä seuran kaikkien aikojen parhaista hankinnoista, mutta suomalainen ei yltänyt kymmenen joukkoon, kun arvostettu jalkapallolehti FourFourTwo listasi valioliigahistorian parhaat topparit.

Kaikkien aikojen parhaaksi keskuspuolustajaksi arvioitiin Rio Ferdinand, joka voitti kuusi liigamestaruutta Manchester Unitedin kanssa.

”Toisin kuin moni muu, Ferdinand oli puolustaja, jonka pelaamista itse asiassa halusi katsella. Englannin maajoukkuepelaaja oli esteettinen ilo ja yhdisti luonnollisen tyylin substanssiin, joka jätettiin usein huomiotta”, lehti kirjoittaa.

Toiseksi ylsi Chelsea-ikoni John Terry, joka päätti komean pelaajauransa hiljattain. Kolmospaikan vei Ferdinandin pitkäaikainen topparipari Nemanja Vidić.

Liverpoolin entisistä toppareista listalle kelpuutettiin Jamie Carragher, joka löytyy sijalta yhdeksän.

”Työteliäs laitapuolustaja/keskikenttäpelaaja, joka teki itsestään yhden Valioliigan parhaista toppareista. Hän oli luotettava ja tasaisesti esiintynyt puolustaja koko Anfield-jaksonsa ajan”, FourFourTwo suitsuttaa.

FourFourTwo: Valioliigahistorian parhaat topparit

1. Rio Ferdinand
2. John Terry
3. Nemanja Vidić
4. Tony Adams
5. Jaap Stam
6. Marcel Desailly
7. Sol Campbell
8. Ledley King
9. Jamie Carragher
10. Vincent Kompany

Klo 19.31: Jutun otsikkoa muokattu