Liverpool menetti tammikuussa Barcelonaan kenties terävimmän syömähampaansa, kun Philippe Coutinho sai siirtotoiveensa läpi sinnikkään hankauksen jälkeen. Joukkue ei kuitenkaan luhistunut, vaan kiitos ennen kaikkea Mohamed Salahin maalien pistepussi on edelleen täyttynyt tasaisen tappavaan tahtiin.

Kakkosviulua Salahin takana on soittanut Coutinhon maanmies, Brasilian MM-joukkueeseen todennäköisesti kuuluva Roberto Firmino. Vaikka Salah onkin paukutellut maaleja kolmanneksen enemmän (36), on Firminonkin maalisaldo oikein mukava, 23. Lisäpaineita egyptiläisen menestyksestä hän ei suilla surminkaan ota.

– En missään tapauksessa! Meillä on Liverpoolissa todella hyvät kemiat, 26-vuotias Firmino vastaa Goalin uteluihin paineista.

– Ajattelemme muutenkin kollektiivisesti. Mitä useampia maalintekijöitä, sitä parempi. Tällaisessa tilanteessa Liverpool voittaa.

[readmore from=Roberto-Firmino]

Firmino toteaa Liverpoolin selvinneen Coutinhon lähdöstä varsin mukavasti.

– Muutimme pelitapaamme Coutinhon lähdön jälkeen. Mikä joukkue maailmassa ei haluaisi Coutinhon tasoista pelaajaa riveihinsä? Hän kuitenkin jatkoi elämäänsä Barcelonassa ja Liverpool pysyi siitä huolimatta vahvana, kuten olemme aina olleetkin.

Omaan tilanteeseensa kentällä ja kentän ulkopuolella Firmino on erittäin tyytyväinen.

– Tämä on urani parasta aikaa. Olen onnellinen, koska elämäntilanteeni on hyvin positiivinen – niin henkilökohtaisella kuin ammatillisellakin tasolla.

– Sekin auttaa, että joukkueella menee hyvin. Jürgen Klopp on mahtava taktikko ja suurenmoinen valmentaja.

Pientä vastatuultakin Firminon kauteen mahtui, sillä häntä syytettiin äskettäin Evertonin Mason Holgaten rasistisesta solvaamisesta. Firmino kuitenkin vapautettiin syytteistä.

– Otin syytökset aina tyynesti, koska tiesin, etten sanonut sitä, mitä minun väitettiin sanoneen. Olen kärsinyt rotuennakkoluuloista itsekin ja tiedän, miten tuskalliselta se tuntuu. Nämä asiat täytyy ottaa vakavammin, ja rasismia vastaan täytyy taistella, Firmino painottaa.