Manchester City vahvisti keskikenttäänsä Atlético Madridin Rodrilla heinäkuun alussa. 70 miljoonaa euroa maksaneesta espanjalaispelaajasta tuli manchesterilaisseuran kallein hankinta koskaan.

Pep Guardiola oli jo pitkän aikaa tähyillyt kilpailuttajaa sekä pitkäaikaista korvaajaa keskikentän ankkurille Fernandinholle. Rodri sopii kyseiseen rooliin täydellisesti.

23-vuotiaan espanjalaislupauksen mielestä hänet hankittiin myös toisesta syystä; tuomaan joukkueeseen sen kipeästi tarvitsemaa ”fyysisyyttä”.

– Minusta hänellä (Guardiolalla) on paljon taitavia pelaajia, mutta kenties yksi asia missä joukkue voisi parantaa, on fyysisyys, Rodri kertoi Evening Standardille.

– Meillä on paljon pelaajia jotka ovat hyvin pieniä, etkä voi koskaan tietää onko se hyvä vai huono asia, mutta sekoitus erilaisia pelaajia on aina hyväksi.

– Jalkapallo on muutosvaiheessa. Se muuttuu kokoajan fyysisemmäksi. Minulla on hyvä olla juuri tätä fyysisyyttä, ottaen huomioon minun pelipaikkani.

Rodri, pituudeltaan jopa 191 senttimetriä, ei kuitenkaan näe taklaamista pelinsä vahvimpana puolena.

– En ole tottunut taklaamiseen. Kyse on oppimistavasta. Vien pallon pois toisin keinoin.

– Näen muita pelaajia jotka menevät aina maihin ja taklaavat liukuen, mutta minä olen hyvin suurikokoinen. Jos menen maahan, tuhlaan paljon aikaa ennen kuin voin taas liikkua, joten minulla on muita tapoja riistää pallo vastustajalta.