Manchester Unitedin managerilta José Mourinholta kysyttiin FA Cupin finaalitappion jälkeen, miksi joukkueen ykköstykki Romelu Lukaku ei ollut mukana avauskokoonpanossa Chelseata vastaan.

Belgialaiskärki oli loukannut nilkkansa 29. huhtikuuta pelatussa Arsenal-ottelussa, mutta häntä odotettiin kentälle alusta lähtien Wembleyllä. Mies tuli lopulta vaihdosta sisään Unitedin hakiessa vimmatusti tasoitusta.

[readmore from=Manchester-United]

– Kun pelaaja kertoo sinulle, ettei hän ole valmis pelaamaan – kun pelaaja kertoo sinulle, ettei hän ole valmis aloittamaan, silloin kysymys on se, kuinka monta minuuttia hän on valmis pelaamaan, Mourinho kommentoi.

– Mutta miten pystyn vakuuttamaan pelaajan, joka kertoo, ettei hän ole valmis pelaamaan? Se ei ole vaikea päätös. Se oli helppo päätös, portugalilainen jatkoi.

Mourinho sanoi tienneensä, millä tavalla Chelsea pelaisi. Lontoolaisilla oli tiivis alakerta, joka nojasi fyysiseen peliin ja pyrki sulkemaan Unitedin kaikki vaihtoehdot.

– Tiesin, että ilman target-miestä meillä olisi vaikeata. Tai ilman sitä, että Marouane Fellaini tulisi toisesta linjasta hyökäten heidän toista linjaansa vastaan fyysisyydellään.

Kauden 2016–17 liigamestari Chelsea voitti ottelun 1–0 Lukakun maanmiehen Eden Hazardin rangaistuspotkumaalilla.

Lähde: Sky Sports