Kasvattajaseurastaan West Hamista eteläisempään pääkaupunkiin kesällä 2016 siirtynyt James Tomkins jakaa kehuja Crystal Palacen nykyiselle päävalmentaja Roy Hodgsonille.

Suomen maajoukkueen ex-luotsi tuli Eaglesiin viime syyskuussa, kun joukkue oli pelannut katastrofaalisen huonon kauden alun Frank de Boerin alaisuudessa. Sittemmin joukkue on selvinnyt kuiville, ja lähtee kauden viimeiselle kierrokselle sijalta 11.

– Roy keskittyy pitämään asiat yksinkertaisina. Keskitymme paljon joukkueen muotoon, siihen miten sekä puolustamme että hyökkäämme yhtenäisesti. Hän huolehtii siitä, että pysymme kurinalaisina kriittisillä hetkillä. Viesti välittyy joukkueelle hyvin.

Sattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta Tomkins näkee juuri yksinkertaisuudessa avaimen joukkueen uuteen nousuun.

– Valmistaudumme ja keskitymme otteluihin vastustajan mukaan. Ennen Arsenal-ottelua käymme läpi eri asioita kuin ennen Burnelyn kohtaamista. Kuulostaa simppeliltä, mutta joskus se on nimenomaan se, mitä tarvitaan.

Hodgson täyttää kesällä 71 vuotta.

– Hän haluaa osallistua kaikkeen. Voisi kuvitella että tuossa iässä jättäisi osan hommista muille, mutta tilanne on päinvastoin. Harjoituksissa Roy vetää suurimman osan kaikesta tekemisestämme.

Konkarivalmentajan metodit ovat yksinkertaisia myös itse jalkapallon ulkopuolella. Puolustaja sanoo puheen olevan tärkeää siinä, miten tämä saa kaikki puhaltamaan yhteen hiileen.

– Hän tietää kokemuksensa kautta, miten jalkapalloilijiden kanssa toimitaan. Myös pelaajat, jotka eivät mahdu ottelukokoonpanoihin tietävät olevansa osa tekemistämme. Puhe riittää monesti; muutama sana loukkantuneiden kanssa kuntoutumisesta, jo pelkästään kenttähenkilökunnan tervehtiminen – nämä ovat pieniä, mutta tärkeitä asioita.

Lähde: Telegraph