Crystal Palacen manageri Roy Hodgson tuntuu olevan todella kireällä. Valioliigataulukon sijalta 14. löytyvä ryhmä hävisi kotiottelunsa lauantaina Watfordille 1-2, eikä onnistunut maalinteossa virallisesti lainkaan – ainoa Palace-osuma merkittiin Graig Cathcartin omaksi maaliksi.

The Independentin artikkelissa Suomen maajoukkuettakin aikanaan luotsannut konkari purkaa kuitenkin aluksi tuntojaan liittyen siirtohuhuihin. Hiljattain Galsgow Rangersiin Bournemouthista siirtynyt Jermain Defoe kertoi äskettäin olleensa Palacen tutkassa jo vuosia.

– Se ei ole totta, meillä ei ollut mitään kiinnostusta häntä kohtaan. On pelaajia, jotka siirtojensa jälkeen puhuvat sen ja sen seuran olleen itsestään kiinnostuneita, ja kertovat kieltäytyneensä tarjouksista. Todellisuudessa nimet ja huhut vain kiertävät, vaikka mitään konkreettista kiinnostusta ei koskaan olisikaan.

Heti osoitettuaan Defoeta, Hodgson kuitenkin sanoo syyllisten löytyvän muualta.

– Eivät pelaajat ole siihen syyllisiä, että maailma on tällainen. Heidän agenttinsa sen sijaan ovat tyytyväisiä, kun pelaajat pysyvät otsikoissa millä tahansa tavalla. Jos todella olisimme jonkun nimen perässä, mutta tämä menisikin muualle, minulla ei olisi mitään ongelmaa myöntää asian laitaa.

– Tämän hetkiseen juoruiluun en kuitenkaan todellakaan ole tyytyväinen.

Toinen manageria ärsyttävä tekijä tuntuu olevan tilastojen tulkinta. Pahojen maalinteko-ongelmien kanssa painiva ryhmä ei Hodgsonin mukaan kärsi esimerkiksi 13 ottelua osumitta ja syöttömerkinnöittä tahkoneen Wilfried Zahan tehottomuudesta.

– Ei se pidä paikkaansa. Hän hankki meille rankkarin viime viikolla Wolvesia vastaan. Ongelma on siinä, että te tulkitsette tilastoja väärin. Laukaukset tolppiin ja kohti maalia, rangaistuspotkut, joita ei lasketa syötöiksi… ei väärin tulkitseminen ole minun ongelmani.

71-vuotias pitää siis tilastoja omalla tavallaan.

– Minä teen omat tulkintani. Mielestäni se, joka hankkii rankkarin, on ilman muuta syöttöpisteen saaja.