Crystal Palacen manageri Roy Hodgson manaa joulun aikaan tapahtuneita loukkaantumisia, jotka johtuvat hänen mukaansa modernin jalkapallon intensiteetistä ja tiukasta otteluohjelmasta.

Palacen sairastuvalla on nyt seitsemän pelaajaa, sillä Mamadou Sakho loukkasi takareitensä uudenvuodenpäivänä. Myös esimerkiksi Tottenhamin Harry Kanen, Arsenalin Calum Chambersin ja Aston Villan Wesleyn loukkaantumiset ovat herättäneet huomiota.

– Jotkin joulun aikaan tapahtuneet loukkaantumiset ovat todella kauheita. Emme puhu siitä, että ihmiset ovat sivussa viikon tai kaksi. Puhumme ihmisistä, jotka eivät ehkä pelaa enää tällä kaudella, Huuhkajien entinen luotsi Hodgson toteaa London Evening Standardin mukaan.

– Se on yksinkertaisen faktan toteaminen, mutta tarvitaan radikaaleja muutoksia. Tällä hetkellä kausi päättyy 17. toukokuuta ja alkaa taas 9. elokuuta.

Lisäksi ohjelmassa on liuta maajoukkuepelejä, ja Hodgsonin mukaan samoille pelaajille kertyy turhan paljon kuormitusta. Ulkopuolisten on helppo sanoa, että managerien pitäisi peluuttaa eri pelaajia ja antaa muillekin näyttöpaikkoja.

– Ihmisillä, jotka pyytävät sitä, ei ole vastuuta tuloksista. He ovat myös hävityn pelin jälkeen ensimmäisinä valittamassa oikean kokoonpanon valitsemisesta – lepuutit pelaajia.