Crystal Palace palasi koronatauolta vahvasti kaataen Bournemouthin 2-0, mutta keskiviikkona sillä ei ollut mitään jakoa, kun se vieraili sarjakärki Liverpoolin luona.

Liverpool latoi taululle tylyt 4-0-lukemat, eikä Palace saanut ottelussa ainuttakaan laukausta kohti maalia. 23 pisteen erolla sarjaa johtavan Liverpoolin mestaruus varmistuu tänään, torstaina, jos Manchester City ei voita Chelseaa vieraskentällä.

Crystal Palacen manageri Roy Hodgson antoi keskiviikon pelin jälkeen ansaitut kehut vastustajalle.

– Meidän ei varsinaisesti tarvitse keksiä mitään tekosyitä, mutta Liverpool on uskomattomassa vireessä, sanoi Hodgson Sky Sportsin haastattelussa.

– He olivat niin aggressiivisia ja hyviä voittamaan pallon takaisin. Meille ei annettu yhtään aikaa pysähtyä pallon kanssa ja miettiä, ”mitä seuraavaksi?”

– Tämä oli todella vaikea ottelu meille. Olin heidän toiseen maaliinsa asti sitä mieltä, että he eivät luoneet maalipaikkoja joka hyökkäyksellään, he pitivät palloa paljon. Mutta me emme näyttäneet siltä, että olisimme kyenneet maalintekoon itsekään. Sitä tiesi olevansa matkalla rajuun tappioon, kun Liverpool teki toisen ja kolmannen maalinsa.

Palacen ensimmäinen takaisku tapahtui jo ennen Liverpoolin avausmaalia, kun joukkueen tähtipelaaja Wilfried Zaha loukkaantui ja joutui jättämään kentän jo vartin kohdalla.

– Hän venäytti pohkeensa. Keskustelimme, kannattaako hänen jatkaa pelaamista, mutta hän vakuutti, että voisi yrittää pelata sen kanssa. Nopeasti kävi ilmi, ettei hän pystynyt, emmekä me halua hänen olevan sivussa pitkään, sanoi Hodgson.

– Meillä ei ole laaja joukkue, kun pelaajia rupeaa tippumaan. Meillä on neljä hyökkääjää, jotka kilpailevat kolmesta paikasta.

– Me emme voi unohtaa tätä peliä, se olisi valtava virhe. Meidän on kärsittävä tämä pettymys, joka neljän maalin tappiosta seuraa, ja meidän on opittava tästä, jotta näin ei tapahdu uudestaan.

– Tämä on ollut toistaiseksi mahtava kausi, ja se voi jatkuakin sellaisena. Tämä oli meille hyvä oppitunti, aina on jotain opittavaa.

LUE MYÖS: