Roy Hodgsonin arveltiin jäävän viime kesänä eläkkeelle, kun hän jätti hyvästit Crystal Palacelle, mutta 74-vuotias valmentajakonkari nimitettiinkin tällä viikolla Watfordin uudeksi manageriksi.

Hornets taistelee putoamista vastaan, ja Hodgson on toiminut päähahmona useammassakin selviytymistarinassa.

Tehtävä ei ole helppo tälläkään kertaa, sillä Watford on Valioliigassa viimeistä edellisenä, kun kaudesta on hieman yli puolet pelattu. Watford on tosin pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin 17:nä majaileva Norwich.

Hodgson vakuuttaa uuden seuransa sivuilla, että hän tietää, millaisen työn otti vastaan.

– Se on massiivinen haaste, mutta uskon, että olen valmis siihen ja olen todella innoissani siitä.

– Odotan sitä todellakin innolla, ja jos pelaajat ovat niin hyviä kuin uskon heidän olevan, niin toivon voivani auttaa seuran toiselle kaudelle Valioliigassa.

– Olen luottavainen siinä mielessä, että olen ollut aiemmin Fulhamissa, West Bromissa ja Palacessa tilanteissa, jotka eivät olleet kovin erilaisia kuin tämä.

Hodgson tietää, että hänellä ei ole loputtomiin aikaa totuttaa pelaajia systeemiinsä.

– Jokainen manageri tuo mukanaan uudet työskentelytavat ja ideat, ja uuden filosofian iskostaminen joukolliseen pelaajia voi olla hankalaa, kun aikaa on vain vähän.

– Näistä tulee todella intensiiviset neljä kuukautta meille. Jos aiomme saavuttaa tavoitteemme, pelaajien on tehtävä se puolestamme.

– Valioliigassa ei ole helppoja pelejä. Jos me säilytämme sarjapaikkamme, se johtuu siitä, että pelaajat ovat kuunnelleet, mitä olemme sanoneet ja löytäneet esitykset, joilla raavitaan tarvitsemamme pisteet.