Manchester City on näillä näkymin saamassa uuden topparin vaihtokaupan myötä.

Portugalin suurseura Benfica tiedotti maanantain vastaisena yönä, että se ja City ovat periaatteessa päässet sopuun Nicolás Otamendin ja Rúben Diasin siirroista (LUE LISÄÄ). Otamendi siirtyy Benficaan 15 miljoonalla eurolla ja Dias Cityyn 68 miljoonalla, kunhan pelaajat läpäisevät lääkärintarkastuksensa ja pääsevät sopuun sopimustensa henkilökohtaisista ehdoista.

Dias, 23, vihjaili jo viikonloppuna, että hän on pelannut viimeisen ottelunsa Benficassa, jonka päävalmentaja Jorge Jesus myönsi odottavansa portugalilaispuolustajan lähtöä.

Valioliigassa Southamptonia ja West Hamie edustanut José Fonte uskoo, että Dias osoittautuu nappihankinnaksi. Fonte on pelannut Diasin kanssa Portugalin maajoukkueessa, joten hän tietää, millaisen pelaajan manchesterilaiset saavat.

– Ruben on yksi suosikeistani nuorista puolustajista puhuttaessa. Hän on vasta 23-vuotias, mutta hän on kypsä pelaaja, kommentoi Fonte Talksportille.

– Hänellä on mahtava työmoraali. Hän haluaa oppia ja kehittyä. Hän tarkkailee tähtipuolustajien pelaamista ja haluaa ymmärtää jalkapalloa.

– Joten minusta hän on mahtava hankinta Manchester Cityltä. He saavat ehdottoman huippupelaajan, joka haluaa vain kehittyä ja kehittyä, ja se on todella tärkeää.

– Hän on nöyrä, todella taitava pallon kanssa, hän osaa syöttää hyvin linjojen väliin, hän lukee peliä hyvin, hän on hyvä pääpelaaja, hän on vahva kaksinkamppailuissa.

Dias (vas.) on pelannut 19 ottelua Portugalin A-maajoukkueessa. Kuva: Getty Images

– He saavat todella hyvän pelaajan. Minulla ei ole epäilystäkään, etteikö hän olisi valmis [Valioliigaan]. Hän on pelannut korkeimmalla tasolla jo 2-3 vuoden ajan.

– Hän on myös maajoukkueen avauksessa jokaisessa ottelussa. Hänellä on nuoren miehen kroppa, mutta kokeneen pelaajan mieli.

Fontelta kysyttiin, voiko Dias korvata Cityn entisen kapteenin Vincent Kompanyn, joka lähti seurasta viime vuonna. Fonten mukaan Diasilla on kaikki edellytykset nousta Cityn puolustuksen johtajaksi.

– Hän johtaa esimerkillä.

– Kuten sanoin, hän tekee kovaa töitä. Hän on aina kuntosalilla ja huolehtii siitä, mitä laittaa suuhunsa. Hän on erittäin, erittäin puhelias. Se on yksi asia, josta pidän hänessä. Hän puhuu paljon.

– Hän antaa ohjeita ja käskyttää joukkuetta takalinjasta, ja se on todella tärkeää puolustajalle. Joten hän on jo johtaja.