Liverpool-legenda Jamie Carragherin mielestä Manchester Cityn keskuspuolustaja Rúben Dias on tällä hetkellä johtava kandidaatti PFA:n Vuoden pelaajaksi.

Portugalin maajoukkuemies saapui Pep Guardiolan miehistöön Benficasta, kun Manchester City rikkoi oman siirtoennätyksensä saadakseen hänet Etihad Stadiumille.

Vasta 23-vuotias Dias maksoi Citylle peräti 68 miljoonaa euroa. Hänen häikäisevät suorituksensa valioliigakentillä ovat kuitenkin osoittaneet, ettei raha mennyt hukkaan.

Man City on päästänyt vain 13 maalia koko sarjakauden aikana. Viisi niistä tuli syyskuun tappiossa Leicesterille, jolloin Dias ei ollut vielä tehnyt debyyttiään Valioliigassa.

15. joulukuuta lähtien City on päästänyt vain yhden maalin sarjassa ja johtaa Valioliigaa kolmen pisteen erolla toisella sijalla olevaan Manchester Unitediin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
John Stones and Ruben Dias starting together at CB:

12 clean sheets in 13 games 🤯

Dias on mullistanut Man Cityn puolustuspelaamisen, minkä takia Carragher pitää häntä PFA:n himoituimman palkinnon todennäköisimpänä voittajana.

– Palkinnon pitäisi mennä pelaajalle, joka on yksinään vaikuttanut eniten Valioliiga-mestaruuden kohtaloon, Carragher kirjoitti kolumnissaan The Telegraphille.

– Se tekee Diasista tämänhetkisen suosikin. Jos City voittaa kolmannen mestaruutensa Pep Guardiolan alaisuudessa, perustuu riemuvoitto joukkueen puolustukseen.

LUE MYÖS: Pep Guardiola pöyristyi Jürgen Kloppin selityksistä – ripitti Liverpool-manageria sarkastisesti: ”En odottanut tätä häneltä”

– Joukkue on päästänyt vain yhden maalin Valioliigassa joulukuun puolivälin jälkeen, ja vain 13 koko kaudella. Joskus on liian yksinkertaistettua antaa kaikki kunnia yhdelle pelaajalle, mutta – kuten Virgil van Dijk osoitti Anfieldilla – huippuluokan toppari voi tehdä suuren muutoksen.

[readmore from=Manchester-City]

– Hyvä toppari saa muut ympärillä näyttämään paremmalta. Tilanne on sama kuin aiemmin, kun Jürgen Klopp pystyi peluuttamaan ketä tahansa van Dijkin rinnalla. Nyt Guardiola voi nauttia samasta ylellisyydestä Diasin kanssa.

– Tarkoituksenani ei myöskään ole vähätellä John Stonesin uutta tulemista. Hänkin ansaitsee paljon kunnioitusta Cityn parantuneista numeroista. Mutta kun katsoo tätä paria yhdessä, on hankala uskoa, kumpi heistä on 23 ja kumpi 27 vuotta vanha.

– Nuoreksi pelaajaksi Diasin ominaisuudet tällaisena organisoijana ovat todella vakuuttavia. João Cancelo ja Oleksandr Zinchenko ovat myös kukoistaneet Diasin saapumisen jälkeen.