Rúben Dias on ollut tämän kauden ehdottomia tähtipelaajia Valioliigassa. Puolustaja siirtyi viime kesänä Benficasta Manchester Cityyn 65 miljoonan punnan jättikaupassa.

Dias paljasti BT Sportsin nykyiselle kommentaattorille Rio Ferdinandille, että lapsena hänen unelmaviikonloppunsa koostui Valioliigan katselusta.

– Unelmaviikonloppuni oli lapsena katsella Valioliigaa. Katsoin monia otteluitasi, kun pelasitte Nemanja Vidićin kanssa. Ihannoin nuorena myös Vincent Kompanya ja John Terryä.

– Opin paljon siitä, mitä näin ja kuulin. Katsellessani otteluita rupesin ymmärtämään Valioliigaa ja sitä miten siellä pelataan.

[readmore from=Manchester-City]

Manchester City on voittanut 21 ottelua putkeen. Portugalilainen keskuspuolustaja on ollut näistä vain yhden sivussa.

– Valioliigan ero muihin sarjoihin on sen kilpailullisuus. Täällä jokainen ottelu on erilainen haaste. Ja jotta voi pärjätä Valioliigassa, täytyy erilaiset haasteet selvittää useaan otteeseen.

Diasin merkitys Citylle on kiistaton. Portugalilaista on ruvettu vertaamaan jo seuralegendaan, pitkäaikaiseen kapteeniin Vincent Kompanyyn.

– En tunne paineita. Kukaan ei voi asettaa minulle isompia paineita kuin minä itse. Ihmiset vertaavat minua Kompanyyn. Ymmärrän sen, mutta mielestäni häntä ei voi korvata tekojensa ansiosta kukaan.

– Minulla on paljon kunnianhimoa. Haluan voittaa, Dias lisäsi.