Entinen huippupelaaja Ruud Gullit pelkää englantilaisseurojen vaarantavan Hollannin maajoukkueen kehityksen. Oranjen entinen kapteeni uskoo maan nuorten pelaajien vähäisen peliajan Valioliigassa vaikuttavan heidän uriensa ensiaskeleisiin.

– Meillä ei ole tällä hetkellä juurikaan poikkeuksellista pelaajaa. Nuoria on paljon tulossa. Mutta kun lupaava nuori löytyy, heidät napataan Englannin liigaan, Gullit valitteli Sky Sportsille.

– Viidellä tai kuudella suurella englantilaisseuralla ei ole aikaa lahjakkuuksille. He haluavat välitöntä menestystä. Jos lahjakkuus menee sinne, hän ei saa peliaikaa edustusmiehistössä ja se on huono juttu maallemme.

– En halua sitä. Haluan nuorten pelaavan. He menevät lopulta pienempiin seuroihin, mutta eivät opi parhailta. Minä pelasin Johan Cruijffin kanssa. En oppinut penkillä tai heikommassa seurassa.

Gullit nostaa esimerkiksi Bournemouth-puolustaja Nathan Akén. Hollantilainen virui pitkään Chelsean penkillä ennen viime kauden lainaansa Kirsikoihin.

– Muista kysyneeni Akélta, haluaako hän varmasti olla Chelseassa. Hän sanoi haluavansa ja istui koko kauden penkillä. Lopulta hän palasi Bournemouthiin ja olen tyytyväinen, että hän nyt pelaa.