Tänä vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun hollantilaislegenda Ruud Gullit siirtyi Chelsean riveihin.

Gullit kertoo BBC:llä rakastuneensa Lontooseen saman tien. Hän ei kuitenkaan tiennyt paljoakaan seurasta tai kaupunginosasta, vaan siirron syynä oli ainoastaan manageri Glenn Hoddle.

– Kun tulin ensimmäisen kerran katsomaan Stamford Bridgeä, olin aivan kuin ”mikä h*lvetin stadion tämä on?” Olin tottunut pelaamaan maailman parhailla stadioneilla, mutta täällä oli vain kaksi katsomoa. Paikka ei ollut ainoastaan työmaa vaan täysin raunioina. Piti kävellä puulankkujen päällä, Gullit muistelee.

– Myös harjoituskeskus oli täysin erilainen kuin mihin olin tottunut. Chelsean olosuhteet ovat tänä päivänä maailmanluokkaa, mutta kun silloin he olivat vielä Harlingtonissa, joka oli koulu. Siellä ei ollut mitään – vain viisi pientä pukuhuonetta, joissa oli ainoastaan puinen penkki ja koukku.

BBC Sport

@BBCSport
"I'm still sad about the way it ended, but my time at Chelsea will always be my happy time. It was paradise for me."

25 years on from his arrival in the #PremierLeague, Ruud Gullit has been speaking to @BBCSport 👉 bbc.in/3dxujsw #bbcfootball #cfc

Gullit toimi myöhemmin myös Chelsean managerina. Häntä on jäänyt kaivelemaan tapa, jolla kaikki päättyi.

Gullit oli tuolloin golfaamassa valmennustiimiin kuuluneen Gwyn Williamsin kanssa. Gullitin mukaan tämä tiesi tasan tarkkaan, että hollantilainen oli saamassa kenkää, mutta ei hiiskunut siitä sanallakaan.

– En voinut ymmärtää, että joku tekee niin ihmiselle, jonka kanssa on tekemisissä joka päivä. Hänen ei olisi tarvinnut kertoa mitään erityistä. Hän olisi voinut vain varoittaa minua, että jotakin on meneillään.

– Se oli pahin asia, jonka kukaan on koskaan minulle tehnyt urani aikana tai elämässäni. Se oli suurin pettymys, että joku saattoi tehdä minulle noin, enkä voi antaa hänelle anteeksi. En todellakaan voi. Kaiken muun olen kuitenkin jättänyt taakseni. Olenko vielä vihainen potkuista? En todellakaan. Olen hyväksynyt sen kauan sitten ja jatkanut eteenpäin.