26-vuotias Ryan Mason on viettänyt jo reilun kuukauden virallisesti jalkapalloeläkeläisen elämää. Hull Cityn keskikenttäpelaaja mursi kallonsa tammikuussa 2017 kolautettuaan päät yhteen Gary Cahillin kanssa. Kuntoutusjakso kesti 13 kuukautta, kunnes helmikuussa tiedotettiin, ettei kentille paluusta tule mitään.

Mason on Tottenhamin kasvatti, joka nousi Valioliigaan kasvattajaseurassaan Mauricio Pochettinon alaisuudessa. Mason onkin kaikesta Pochettinon ohjauksesta kiitollinen, ja uskoo argentiinalaisen opeista olevan hyötyä peliuran jälkeisessäkin elämässä.

– Pochettinon joukkueessa on mahtavaa pelata. Hänen vuokseen voisi juosta tiiliseinän läpi, koska hän on hieno mies ja hieno ihminen, Mason totesi Soccer AM:n podcast-haastattelussa.

– En ikinä asettuisi hänen kanssaan napit vastatusten, koska hänen moraalinsa ja arvonsa ovat niin vahvoja. Hän ei unohtaisi sitä helposti. Jos kuitenkin työskentelee ankarasti, noudattaa hänen ohjeitaan ja nauttii pelaamisesta, Pochettino on uskomaton.

[readmore from=Ryan-Mason]

– Parasta, mitä voin Pochettinosta sanoa on, etten kehittynyt hänen alaisuudessaan vain pelaajana, vaan myös ihmisenä. Hän muutti arvojensa avulla elämänkatsomustani – hän on perheihminen, joka rakastaa ystävyyssuhteiden luomista ja arvostaa uskollisuutta.

– Luulen, että se kaikki auttoi minua myös toipumaan vammastani. Sen sijaan, että olisin rypenyt itsesäälissä, hänen opettamansa henkinen vahvuus auttoi minua muuttamaan katsantoani.

Ryan Mason liittyi Spursin akatemiaan 8-vuotiaana vuonna 1999. Tottenhamin edustusjoukkueessa hän pelasi vuosien saatossa 70 ottelua, joista neljä vaille kaikki Pochettinon valmentamana.

– Oli heti helppo nähdä, miten Pochettino kehitti nuoria pelaajia. Kuusi kuukautta ennen hänen tuloaan pelasin Swindonissa Ykkösliigaa, mutta hän ei piitannut siitä. Hän sanoi minulle: ”Olet valioliigapelaaja, jos pääset kuntoon ja treenaat kovaa”, Mason muistelee.

– Kovinkaan monella valioliigapelaajalla ei ole kykyä tunnistaa potentiaalia samoin, ja sitten rohkeutta ja kärsivällisyyttä jalostaa pelaajia.

– Hän tuntee seurassa jokaisen, ruokalan naisista kentänhoitajiin. Se auttaa luomaan hyvän ilmapiirin, Mason lisää.

Lähde: Sky Sports