Muun muassa Newcastlea urallaan edustanut hyökkääjä Salomon Rondon on paljastanut olleensa lähellä siirtoa Manchester Unitediin tammikuun siirtoikkunassa.

United kärsi siirtoikkunan viime metreille saakka hyökkääjäpulasta. Loukkaantuneen ykköskärjen Marcus Rashfordin paikkaamiseksi tarvittiin lisää vaihtoehtoja.

Yksi potentiaalinen nimi kärkeen oli norjalainen Josh King, josta tämän seurajoukkue Bournemouth ei kuitenkaan luopunut. United tarjosi Goal-sivuston mukaan Kingistä 20 miljoonaa puntaa, minkä Bournemouth koki liian niukaksi summaksi.

Epätoivoiseksi brittimediassa tuona hetkenä kuvailtu United lähestyi nykyään Kiinan Superliigassa Dalian Professionalin riveissä pelaavaa Rondonia siirtoikkunan viimeisenä päivänä, mutta sopimusta ei koskaan saatu aikaan.

Rondonin mukaan hän odotti puhelua agentiltaan ennen kuin sai tietää, että United olikin hankkinut toisen Kiinassa pelanneen hyökkääjän Odion Ighalon joukkueeseensa. United aloitti keskustelut suoraan Rondonin agentin kanssa eikä ottanut yhteyttä pelaajaan. Rondon oli toiveikas siirron syntymisestä.

– Se ei ollut minun käsissäni, Rondon sanoi The Athleticille.

– Merkitsee paljon olla yhdistettynä Manchester Unitediin, koska heillä on upea historia ja se tarkoittanee sitä, että suoriuduin heidän mielestään hyvin Valioliigassa.

– En päässyt sille tasolle, jossa tarjous oltaisiin tehty tai mitään sellaista, mutta uskon sen olleen hyvin lähellä.

Venezuelalainen Rondon, 30, edusti kolmena kautena West Bromwichia ja kauden mittaisen lainan ajan Newcastea. Brittikentät ovat siis tulleet vahvalle hyökkääjälle tutuksi.

Hän teki Newcastlelle 11 valioliigamaalia 32 ottelussa viime kaudella ennen kesän siirtoaan Kiinaan.

Rondon sanoo, ettei ole vihainen tai turhautunut United-siirron epäonnistumisesta.

– Se on taas yksi päätös ja he ilmeisesti päättivät Ighalon olevan paras vaihtoehto heille. Olen pelannut häntä vastaan ja olen tyytyväinen hänen puolestaan, Rondon vakuutti.

Nigerialainen Ighalo debytoi Unitedissa maanantai-iltana tulemalla kentälle loppuhetkillä sarjapelissä Chelseaa vastaan manchesteriläisten 2-0-voitossa.

Torstaina hän tuli jälleen vaihdosta kentälle 67. minuutilla, kun United pelasi 1-1-tasapelin Eurooppa-liigan vierasottelussaan Club Brüggea vastaan Belgiassa.