Piskuinen Burnley sijoittui viime kaudella Valioliigan seitsemänneksi ja ansaitsi heittämällä arvonimen sarjan viime kauden suurimpana yllättäjänä. Se merkitsi samalla Burnleylle seuran ensimmäisiä europelejä yli 50 vuoteen. Ja samalla muita seuroja suurempia kiireitä siirtorintamalla, sillä Burnleyn kausi alkaa jo ensi viikolla Eurooppa-liigan karsinnoissa Aberdeenia vastaan.

Yksi Claretsin tärkeimmistä kohteista on 27-vuotias keskikenttäpelaaja Sam Clucas, jota manageri Sean Dyche on ihaillut jo pitkään. Dyche ja Burnley olivat Clucasin kintereillä jo viime kesänä, mutta tuolloin Swansea veti pidemmän korren.

Clucasin urapolku on ollut varsin erikoinen. Onnistuttuaan maalinteossa Hullin paidassa kaudella 2016-2017 Clucas tuli tehneeksi vähintään yhden maalin viidellä eri sarjatasolla viiden perättäisen kauden aikana. Hän oli noussut kausi kaudelta viidenneltä sarjaportaalta ylöspäin ja saavutti vihdoin vuonna 2016 Valioliigan.

[readmore from=Sam-Clucas]

Nyt pääsarjakausia on Clucasilla takana kaksi, ja tuloksena on toisenlainen tilastoharvinaisuus. Molemmat valioliigakaudet kun ovat päättyneet sarjasta putoamiseen – ensin Hullin ja sitten Swansean kanssa. Ilmeisesti Burnleyssa ei olla ainakaan taikauskoisia. Tai sitten sanonta ”kolmas kerta toden sanoo” on Dychen ja kumppanien suosima sananparsi.

Clucas on tehnyt molemmilla valioliigakausillaan kolme maalia. Otteluita vyölle kertyi viime kaudella 29.