Valioliigan keskikastiin jämähtäneen Manchester Cityn pyrkimys oli harpata tiistaina loikka kohti kärkisijoja. Suosikin asema oli selviö, kun vieraaksi saapui putoamisviivan alapuolella majaileva sarjanousija West Bromwich. Urhoollisesti puolustanut WBA oli kuitenkin Citizensille kova pala purtavaksi.

Ensimmäisen hyvän maalipaikan sai ottelun kahdeksannella minuutilla West Bromwich. Karlan Grant pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta Ederson venyi hyvään torjuntaan.

Juuri ennen puolen tunnin täyttymistä iski sitten Manchester City. Raheem Sterling oli liukastua päätyrajan pinnassa, mutta pysyi kuitenkin pystyssä ja syötti takaviistoon Ílkay Gündoganille. Saksalainen ei empinyt, vaan siirsi kliinisesti isännät 1-0-johtoon.

West Bromwich ei takaiskusta säikähtänyt, vaan pääsi yrittämään tasoitusta melkein heti perään. Conor Gallagherin laukaus meni kuitenkin vähän maalin ohi.

Tauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa, kun toppari Semi Ajayin laukaus muutti Ruben Diasin jalasta suuntaa ja painui vääjäämättä Edersonin ohi verkon perukoille.

Toisen jakson puolivälissä Raheem Sterling yritti ujuttaa pallon pienestä kulmasta sisään, mutta vieraiden maalivahti Sam Johnstone torjui vedon kulmapotkuksi. Näennäinen hallinta oli toisella puoliajalla ensimmäistäkin selvemmin Cityllä.

City painosti, painosti ja painosti, mutta WBA:n puolustussumppu kesti. Erinomaisen paikan johtomaaliin City sai, kun sille tuomittiin vapaapotku loistavasta paikasta aivan rangaistusalueen ulkopuolelta. Kevin de Bruyne laukoi tarkasti kohti alanurkkaan, mutta Johnstone ehätti jälleen pallon tielle.

Lisäajan ensimmäisellä minuutilla City sai koko pelin parhaan maalipaikkansa. Ílkay Gündogan pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta Sam Johnstone venyi loistavaan jalkatorjuntaan – pelin neljänteen torjuntaansa.

Vajaat pari minuuttia myöhemmin Gündogan yritti taas, mutta nyt vapaapotku painui hieman tolpan ohi sivuverkkoon. Eikä tästäkään kulunut edes minuuttia, kunnes Johnstone torjui jaloillaan nyt Raheem Sterlingin puskuyrityksen.

Maaliin asti pallo ei ikinä mennyt, kolmesta lisäajan loistopaikasta huolimatta. Ottelun suurimmaksi sankariksi nousi ehdottomasti WBA-vahti Sam Johnstone. City voitti maalintekoyritykset 23-5, kulmapotkut 13-2 ja laukaukset kohti maalia 5-1, mutta silti pisteet menivät tasajakoon.

Tasapeli oli Citylle jo kauden viides, eikä mikään muu valioliigajoukkue ole pelannut tällä kaudella yhtä montaa tasapeliä. Pisteenkin turvin City harppasi silti sarjataulukossa neljä sijaa ylemmäs kuudenneksi. Kärjessä keikkuvat Tottenham ja Liverpool ovat saaneet viisi pistettä enemmän. West Bromwich jatkaa sijalla 19.