West Bromwichin maalivahti Sam Johnstone myöntää, että hänen kämmenensä hikoilivat, kun hän liittyi ensi kertaa Englannin A-maajoukkueen vahvuuteen. Johnstone, 27, pelasi edellisen kerran Englannin paidassa alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa vuonna 2013.

– Olin niin innoissani, vaikka tunsin monta ihmistä pelaajista ja henkilökunnasta, hän sanoo BBC:n mukaan.

Vuonna 2010 alle 17-vuotiaiden Euroopan mestaruuden voittaneen Johnstonen tavoitteena on selviytyä mukaan Englannin EM-kisajoukkueeseen.

– EM-lopputurnaus kesällä on valtava. Kaikilta (Englannin joukkueessa) löytyy voittava mentaliteetti, ja se ulottuu managerista pelaajiin ja henkilökuntaan. Siitä alle 17-vuotiaiden turnauksesta on pitkä aika, ja moni asia on muuttunut.

Johnstone oli kymmenen vuotta sitten nuori maalivahti Manchester Unitedissa ja toivoi murtautuvansa edustusjoukkueeseen. Sitten United hankki tolppien väliin espanjalaisen David de Gean, eikä Johnstonelle koskaan kertynyt yhtään ottelua edustusjoukkueessa.

De Gea lähetti vahvaa kautta pelaavalle Johnstonelle hiljattain tekstiviestin, kun tämä valittiin mukaan Englannin A-maajoukkueeseen.

– Hän sanoi olevansa onnellinen ja todella ylpeä. Oli todella mukavaa kuulla sellaista hänen kaltaiseltaan ihmiseltä, jonka kanssa harjoittelin usean vuoden ajan ja jolta opin paljon. Hänen kanssaan työskenteleminen… hän oli nuori ja pelasi Man Unitedissa, pelkästään hänen lähellään oleminen joka päivä oli erityistä.