Valioliigan kärkijoukkueet Liverpool ja Chelsea kohtaavat keskiviikkona Liigacupin ottelussa Anfieldilla. Mielenkiintoa lisää se tosiasia, että viikonloppuna samat joukkueet kohtaavat Valioliigassa, silloin Chelsean kotikentällä.

– Sanoisin, että materiaalien laajuus mitataan tällä viikolla. Uskon, että joukkueet lähtevät aika lailla eri kokoonpanoilla keskiviikkona peliin kuin lauantaina, Sami Hyypiä arvioi Valioliiga.comille.

– Tällä en tarkoita, etteikö kumpikin joukkue halua keskiviikkona voittaa. Kyllä haluaa, mutta Liigacupissa kärkijoukkueet yleensäkin peluuttavat enemmän niitä pelaajia, jotka eivät ole niin paljoa aiemmissa peleissä pelanneet.

Vaikka jotain yllätysnimiä saattaakin kokoonpanossa olla, Hyypiä odottaa keskiviikon ottelusta tasokasta ja jännittävää.

– Kummallakin joukkueella on erittäin laadukkaita pelaajia vaikka kuinka paljon. Vaikka pari uutta kasvoa tulisikin mukaan, huippumiehiä on kenttä täynnä.

– Tietysti keskiviikkona pelataan jo vähän shakkia lauantaita varten. Mutta se on selvää, että kumpikin haluaa mennä jatkoon. Chelsean uusi valmennusjohto haluaa voittaa mahdollisimman pian jotain ja Liigacup on tähän ehkä helpoin tie. Liverpoolissa taas halutaan voittaa kaikki mahdollinen, Hyypiä arvioi.

Hyypiä nostaa Liverpoolin suosikiksi illan otteluun.

– Kotikenttä tekee Liverpoolista suosikin. Siellä on pakko laittaa kaikki peliin. Kotiyleisö vaatii joka ottelussa pelaajilta paljon ja pelaajat tietävät sen, Hyypiä painottaa.

– Uusi Liigacupin systeemi lisää myös yleisön kiinnostusta. Suorat rankkarit heti varsinaisen peliajan jälkeen tuovat dramatiikkaa. Se nähtiin jo tiistaina Old Traffordilla.

Carabao cupin ottelu Liverpool-Chelsea alkaa keskiviikkona kello 21.45. Ottelua voi seurata Viasatin kanavilta ja Viaplay-palvelusta.