Norjalaislehti VG kertoo, että Arsenal oli kiinnostunut hankkimaan Sheffield Unitedin Sander Bergen itselleen.

Lehden mukaan Arsenal yritti ostaa Bergen jo viime tammikuussa, mutta tuolloin Berge valitsi Sheffield Unitedin. Hän siirtyi seuraan belgialaisesta Genkistä 24 miljoonan euron kaupassa.

22-vuotias Berge on pelannut Unitedin paidassa yhteensä 26 ottelua, joista kymmenen tällä kaudella. Whoscoredin tilastoihin perustuvan rankingin mukaan Berge on ollut yksi heikosti pelanneen Sheffield Unitedin valopilkuista tällä kaudella.

– Hän on täydellinen keskikenttäpelaaja. Hän voi pelata sekä kasi- että kutospaikalla. Hän pystyy pelaamaan eri muodoissa. Upeaa hänessä on asenne, Unitedin manageri Chris Wilder sanoi VG:n mukaan.

– On sanottava: Sander on ollut ainutlaatuinen. Hän on todella noussut esiin. Haluamme, että hän kehittyy meillä, mutta ymmärrämme, että suurseurat ovat hänen perässään.

Bergen nykyinen sopimus ulottuu kesään 2024. Transfermarktin mukaan miehen siirtomarkkina-arvo on laskenut koronaviruksen myötä 18 miljoonaan euroon.

Norjan maajoukkueessa Berge on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo 24 ottelua.

Päivitys klo 15.31: Jutun kirjoittanut toimittaja Arilas Ould-Saada korjaa, että Arsenal oli kiinnostunut Bergestä viime tammikuussa, mutta että ei välttämättä enää.