21-vuotias Scott McTominay on tehnyt nopean läpimurron Valioliigaan. Koko ikänsä Manchester Unitedia edustanut keskikenttäpelaaja on pudottanut useissa otteluissa jopa itsensä Paul Pogban vaihtopenkille, nousten samalla itse vaivihkaa José Mourinhon luottomieheksi.

Hyvät otteet Unitedissa nostivat McTominayn nopeasti Englannin maajoukkuetta koskeviin spekulaatioihin, mutta nuorukainen antoi Englannille rukkaset ja valitsi Skotlannin maajoukkueen. Uusi valmentaja Alex McLeish valitsikin McTominayn jo mukaan maaliskuun maaotteluihin.

Lancasterissa, Englannissa syntynyt McTominay harjoitteli jo tiistaina Skotlannin maajoukkueen mukana ja hänen odotetaan tekevän debyyttinsä harjoitusmaaottelussa Costa Ricaa vastaan perjantaina.

[readmore from=Scott-Mctominay]

– Kiitän pomoa, Alex McLeishiä siitä, että hän antoi minulle tilaisuuden tulla joukkueeseen ja toivottavasti näyttää ihmisille osaamistani, McTominay kertoi Skotlannin jalkapalloliiton kotisivuilla.

– Isäni on tietysti äärettömän ylpeä, kuten on koko perheeni. On valtava kunnia liittyä Skotlannin maajoukkueeseen.

– Olen tehnyt tämän eteen töitä koko elämäni ja toivon voivani auttaa joukkuetta. Manageri teki pitkän matkan keskustellakseen kanssani ja kiitän häntä siitä.

– Se oli yksinkertainen keskustelu. Halusin edustaa Skotlantia ja olen halunnut sitä pikkupojasta lähtien. Siksi maajoukkuekutsu oli uskomattoman ylpeä hetki, McTominay lisäsi.

Lähde: Sky Sports