Valioliigan viime kauden yllättäjän Burnleyn alkukausi on ollut sanalla sanottuna surkea. Burnley on kerännyt viidestä ottelustaan vain pisteen, ja tehnyt vasta kolme maalia. Sunnuntaina Burnley hävisi sarjanousija Wolverhamptonille maalein 0-1 (otteluraportti täällä).

Kehnompaa pääsarjakauden alkua saa hakea Burnleyn kohdalla 91 vuoden takaa. Arvostetulla valmentaja Sean Dychella riittääkin juuri nyt seliteltävää.

– Ei valituksia, Wolves pelasi hyvin, Dyche myönsi rehellisesti Sky Sportsin haastattelun alkajaisiksi.

– He ovat hyvä joukkue ja tiesimme, että meidän pitäisi puolustaa tiiviisti. Niin me mielestäni teimmekin, ja maalivahtimme (Joe Hart) pelasi hyvin.

– Olimme puolustussuuntaan jo enemmän oma itsemme, mutta hyökkäyspelaamisemme ei ollut likimainkaan riittävän laadukasta ja energistä. Sen pitää muuttua.

– Olemme juuri nyt vähän kuin sumussa, ja meidän täytyy päästä sieltä yhdessä pois.

Burnleyn pelaajaryhmä koki viime kauden jälkeen vain vähäisiä muutoksia, mutta juuri nyt peli ei kulje. Dyche uskoo, että syy tähän on henkisellä puolella.

– Tärkeintä on vapauttaa pelaajien keskittyminen. Sumussa kaikki fyysinen tuntuu vaikealta ja teknisellä puolella alkaa hermoilu.

– Kun itseluottamus on kunnossa, kaikki sujuu helpommin. Sen vireen palauttaminen edellyttää kuitenkin hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa.

– Pelaajaryhmä on periaatteessa sama, joka sijoittui viime kaudella Valioliigan seitsemänneksi. Emme ole miljoonien mailien päässä, mutta marginaalit ovat pieniä, Dyche pyöritteli.