Burnleyn managerin Sean Dychen mukaan jotkut hänen ”merkittävät kollegat” ovat kehottaneet häntä lopettamaan taistelun pelaajien filmaamista vastaan, koska se saattaa haitata hänen uraansa.

Dyche on jo pitkään vaatinut sukeltajille kovempia rangaistuksia. Hän pääsi puhumaan lempiaiheestaan viime viikonloppuna ja sen jälkeen, kun Chelsean Callum Hudson-Odoi sai keltaisen kortin filmaamisesta ottelussa Burnleyä vastaan.

– Meillä on pian tapaaminen Valioliigan kanssa, ja se (filmaaminen) on yksi puheenaiheista, joten se saattaa olla mielenkiintoista, kommentoi Dyche FourFourTwon mukaan

– Muut merkittävät managerit ovat kehottaneet minua lopettamaan siitä puhumisen, koska se vaikuttaa uraani.

– Sanoin, että ”Sori, ei onnistu”. Itselleen on oltava uskollinen, on pystyttävä katsomaan itseään peilistä.

Chelsean Callum Hudson-Odoi katseli viime viikonloppuna keltaista videotarkistuksen jälkeen. Kuva: Getty Images

Dyche on erityisen huolissaan siitä, että filmaamista esiintyy yhä enemmän myös junioripeleissä.

– Pitäkää mielessä, että minä olen toiminut jalkapallon parissa ja katsonut sitä koko elämäni ajan. Olen nähnyt jokaisen ikäluokan seitsemänvuotiaista, jossa poikani Max pelaa, alle 18-vuotiaisiin, joita olin katsomassa keskiviikkona, ja siellä ihmiset menevät nurin ilman mitään syytä.

– Ja jollain ilveellä minusta on tehty pahis. En ymmärrä sitä alkuunkaan.

– Tapaan jatkuvasti ihmisiä, kannattajia, jotka ovat antaneet meille keppiä, mutta sitten he sanovat, että ”olit muuten oikeassa siitä filmaamisesta”. Ellen sitten satu tapaamaan niitä ainoita ihmisiä, jotka eivät pidä filmaamisesta.

– En edes tiedä, miten se tapahtuu, kun ihmiset tosiasiallisesti filmaavat, leikkivät loukkaantunutta, mikä on vielä pahempaa kuin filmaaminen. Kun minä mainitsen siitä, ihmiset sanovat, että keksin tekosyitä?

– Siis mitä? Olenko keksinyt tekosyitä viiden vuoden ajan? Miten se oikein toimii? Olemme yhä Valioliigassa, mitä tekosyitä minä keksin?

– Kaikki näkevät sen omin silmin, mutta silti sanotaan, että ”hän osui hänen korvanipukkaansa hengityksellään”. Sekö tekee siitä oikeutettua?