Burnleyn manageri Sean Dyche paljastaa, kuinka Southamptonin käsiohjelma auttoi motivoimaan hänen miehistönsä komeaan 2–1-vierasvoittoon viikonloppuna.

Burnley leimattiin ohjelmassa ”pitkää palloa” pelaavaksi joukkueeksi Sheffield Unitedin tavoin, vaikka Dychen mielestä asia ei todellakaan ole niin.

– Heidän käsiohjelmassaan oli hyvä tekninen analyysi (vastustajasta), nautin siitä. Kerroin pojille, että ”tätä mieltä he ovat teistä”, ja on aina mukavaa, kun he antavat sen pienen terän, jota voimme hyödyntää. Rakastan sitä, hän kommentoi.

Analyysissä muun muassa todettiin, että kotijoukkueen kannattaa hyödyntää Burnleyn heikko vasen laita ja painostaa Charlie Tayloria – tai houkutella Ben Mee keskeltä auttamaan Tayloria, jolloin sinne jää vapaata tilaa.

– Minun ei tarvinnut (näyttää sitä pelaajille). He lukivat sen ja lukivat halventavat kommentit, jotka kohdistuivat kaikista ihmisistä juuri Charlie Tayloriin! Dyche toteaa.

– Mielestäni hänen vireensä on ollut niin hyvä, että voidaan lähes puhua maajoukkuespekulaatioista. Ei vielä, mutta luulen, että he ehdottomasti pitävät hänen nimensä mielessä, ja rakastan sitä. En tiedä, miksi käsiohjelmissa tehdään noin. Rakastan sitä, ja se on kuin polttoainetta.

Lähde: FourFourTwo