Valioliiga pohtii tänään, perjantaina, jatkotoimenpiteitä kauden suhteen. Manchester Cityn hyökkääjä Sergio Agüero, 31, myöntää pelaajien pelkäävän koronavirusta.

Jo aiemmin esimerkiksi Brighton-hyökkääjä Glenn Murray totesi olevansa skeptinen kauden jatkamisen suhteen. ESPN:n mukaan pelaajien keskuudessa kasvaa haluttomuus jatkaa pelejä, vaikka Valioliiga kaavailee jo kauden jatkamista kesäkuun alkupuolella.

Agüero myönsi pelaajien pelkäävän tartuntaa.

– Suurin osa pelaajista on peloissaan, koska heillä on perhettä, lapsia, vauvoja ja vanhempia, Agüero kertoi espanjalaisessa El Chiringuito-tv-ohjelmassa.

Agüero on hyvin tietoinen siitä, miten virus voi levitä.

– Se pelottaa myös minua, mutta olen ollut tyttöystäväni kanssa vain kotona. En ole ollut kosketuksissa toisiin ihmisiin, ja sanotaan, että taudin saaminen on harvinaista ja vaikeaa, mutta sanotaan myös, että ihmiset saattavat kantaa virusta ja tartuttaa muita, vaikka heillä ei olisi oireita. Siksi olen pysynyt kotona. Voit saada tartunnan, etkä edes tiedä siitä.

Manchester Cityn pelaajat ovat harjoitelleet itsenäisesti, kun seuran harjoituskeskus on ollut kiinni. Agüero jäi Englantiin, mutta osa pelaajista ovat matkustaneet kotimaihinsa. Sky Sportsin tietojen mukaan vähintään kahdeksan edustusjoukkueen pelaajaa ovat lähteneet Englannista koronaviruksen pysäytettyä sarjan.

Muun muassa Fernandinhoa, Rodria, Gabriel Jésusia, Edersonia, Bernardo Silvaa sekä David Silvaa odottaa kahden viikon karanteeni, kun he saapuvat takaisin Englantiin.